fbpx
Uutiset

Poliisi valvoo

No niin, nyt on olo taas turvallinen. Voin taas kävellä kaduilla rauhallisena ja tyynenä. Oloni on huoleton sillä poliisi on ottanut käyttöön uuden valvonta-auton, jolla viranomaiset voivat jälleen nostaa yhteiskunnan valvonnan uusiin mittoihin.

Tällä uudella ja kalliilla työvälineellä poliisi voi valvoa entistä tehokkaammin mm. sellaisia yhteiskuntamme sietämättömiä epäkohtia kuten mm. turvavöiden käyttämättä jättämistä, kännykkään puhumista ajon aikana ja ihmisen pimeimmät ja synkimmät puolet esille tuovaa rikosta ihmisyyttä itseään vastaan: “liikaa matkustajia kyydissä”!

Mieltäni keventää suunnattomasti että viranomaiset ovat suhtautuneet vakavasti näitä yhteiskuntamme tasapainoa järkyttäviin uhkakuviin, eivätkä säästä sen enempää voima kuin rahavarojaankaan näiden epäkohtien korjaamiseksi.

Ymmärrän täysin poliisin näkemyksen, että asiat pitää laittaa tärkeysjärjestykseen! Onhan päivänselvää että varoja pitää suunnata laitteisiin joilla voidaan mm. digitekniikalla kuvata turvavöittä ajava autoilija kuin sellaisiin turhanpäiväisyyksiin kuten huumerikollisuuden vähentäminen tai pahoinpitelyt.

Toisaalta, eihän valvonta-auto mikään rahareikä ole vaan ennemmin investointi. Poliisin edustajahan itse tunnusti, että valvonta-auto maksaa pian itsensä takaisin lisääntyneinä sakkoina. Kysehän on siis itse asiassa liiketoiminnasta, joka poliisin niukkojen rahavarojen aikana on enemmän kuin mieltä lämmittävää. Samalla tuli myös selväksi poliisin todellinen tehtävä ja tavoite yhteiskunnassa.

Kyllä valvontaa pitää olla!

Ajan autoa, kuulun siis tehotarkkailuun

Hämeenlinna

Menot