Kanta-Häme Uutiset

Poliisia paennut huumekuski jäi kiinni kilpajuoksun päätteeksi - jätti bensat maksamatta, ajoi kevyen liikenteen väylää ja ohitteli

Kilpajuoksussa poliisi oli kuitenkin nopeampi ja sai juosten henkilön kiinni.
Kuvituskuva.

Poliisipartio nappasi alle kolmekymppisen huumekuskin vaiherikkaan takaa-ajon päätteeksi perjantaina iltapäivällä.

Poliisipartio tunnisti Hattulan Kappakallion kohdalla moottoritiellä iltapäivällä ajaneen henkilöauton samaksi autoksi, johon oli hetkeä aiemmin tankattu bensiiniä maksamatta Hämeenlinnassa.

Poliisi näytti autolle pysäytysmerkkejä, mutta merkeistä huolimatta auto jatkoi matkaansa huomattavaa ylinopeutta ja muita ajoneuvoja ohitellen. Nopeusrajoitus alueella oli 120 kilometriä tunnissa.

 

Tarttilan liittymästä moottoritieltä poistunut autoilija jatkoi pakomatkaansa kohti Valkeakoskea. Välillä auto poikkesi kevyen liikenteen väylälle.

130-tiellä Rapolanharjun kohdalla pakoauton eteen onnistuttiin levittämään piikkimatto. Piikkimatosta huolimatta auton matka jatkui kovaa vauhtia aina Vuohilahden kohdalle asti.

Vuohilahden kohdalla kuljettaja hylkäsi ajoneuvon ja pinkaisi juosten metsään. Kilpajuoksussa poliisi oli kuitenkin nopeampi ja sai miehen juosten kiinni.

 

Poliisi teetti auton kuljettajalla huumausainetestin, jonka tulos oli positiivinen useiden eri huumausaineiden osalta. Lisäksi kuljettajalla ei ole ajo-oikeutta.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksena ja näpistyksenä.

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic