Uutiset

Porvoon ampumisesta epäillyt otettu kiinni takaa-ajon jälkeen

Takaa-ajon yhteydessä poliisia kohti ammuttiin ja poliisien ajoneuvoja päin ajettiin.
Kuvituskuva. Kuva: Tomi Vuokola
Kuvituskuva. Kuva: Tomi Vuokola

Poliisi on ottanut kiinni kaksi ihmistä Tampereen seudulla puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi, kertoo keskusrikospoliisi (KRP) Twitterissä. Tilanteessa ammuttiin poliisia kohti.

KRP epäilee, että kiinni otetut liittyvät Porvoossa viime yönä tapahtuneeseen ampumatapaukseen.

STT kertoo, että poliisin mukaan kiinniotto tapahtui hieman puoli yhdeksän jälkeen illalla. KRP kertoi vain vähän aiemmin, että käynnissä on takaa-ajotilanne Tampereelta Ylöjärven suuntaan.

Tämänhetkisen tiedon mukaan takaa-ajossa ei tullut henkilövahinkoja, KRP kertoo.
KRP:n mukaan takaa-ajossa tuli kuitenkin kalustovaurioita epäiltyjen ammuttua poliisin ajoneuvoja kohti ja ajettua niitä päin.

STT:n tietojen mukaan kiinniotto tapahtui Kolmostiellä Hämeenkyrön ja Ikaalisten välillä.

Ilta-Sanomien haastatteleman silminnäkijän mukaan pysäytetty auto oli Ruotsin rekisterikilvillä varustettu farmarimallinen Volvo V50.

Tapauksesta tiedotetaan lisää huomenna.

Tapahtumat alkoivat Porvoosta

Kahta poliisia ammuttiin hälytystehtävän yhteydessä sunnuntain vastaisena yönä Porvoon Koneistajantiellä. Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii tapauksia murhan yrityksinä. Poliisimiehistä toinen on haavoittunut vakavasti. Hengenvaaraa ei kuitenkaan ole ja hänen tilansa on vakaa. Toinen poliiseista on päässyt jo pois sairaalahoidosta.

KRP:n tiedotustilaisuudessa Vantaalla kerrottiin sunnuntaina iltapäivällä tapahtumien kulusta. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi, että suojavarusteet saattoivat pelastaa Porvoon ampumisessa poliisien hengen tai ainakin säästivät heidät vakavilta vammoilta.

Kahta ampumisista epäiltyä miestä etsitään parhaillaan. Tiedotustilaisuudessa kerrottiin tapahtumien saaneen alkunsa, kun poliisi sai hälytystehtävän Porvoon Eestinmäen teollisuusalueelle kello 00.30 sunnuntain vastaisena yönä.

Tapahtumapaikalla poliisipartiota uhattiin lähes välittömästi aseella. Poliisit yritettiin saada luopumaan aseistaan. Poliiseja kohti avattiin tuli ja he loukkaantuivat.

—-

Juttua päivitetty tiedolla kiinniotosta klo 20.55, juttua päivitetty 21.57: ei henkilövahinkoja kiinnotossa. Klo 22.30 päivitetty tiedot kiinniottopaikasta ja pysäytetystä autosta.

Menot