fbpx
Uutiset

Poliisin lähde: Uhrin pää leikattu irti Nizzan veitsi-iskussa – kolme kuollut, useita loukkaantunut

Nizzan kaupunginjohtajan mukaan hyökkääjä on pidätetty.
Poliisit seisoivat Notre Damen kirkon edustalla Nizzassa veitsihyökkäyksen jälkeen. Kuva: SEBASTIEN NOGIER
Poliisit seisoivat Notre Damen kirkon edustalla Nizzassa veitsihyökkäyksen jälkeen. Kuva: SEBASTIEN NOGIER

Kolme ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut veitsi-iskussa Nizzassa Etelä-Ranskassa, paikallinen media uutisoi torstaina. Uhrien joukossa on Reutersin paikallisen poliisilähteen mukaan nainen, jolta leikattiin pää irti.

Isku tapahtui joko lähellä kaupungin Notre Dame -kirkkoa tai kirkon sisällä.

Ranskan sisäministeri Gerald Darmaninin mukaan kaupungissa on käynnissä poliisioperaatio. Nizzan kaupunginjohtaja Christian Estrosi sanoo, että epäilty on pidätetty. Estrosin mukaan tapaus näyttää terrori-iskulta.

Estrosin mukaan yhden kirkossa surmatuista ihmisistä uskotaan olleen kirkkoväärti.

Kaupunginjohtaja myös kertoo, että hyökkääjä toisteli sanontaa “Allahu Akhbar” vielä senkin jälkeen, kun poliisi oli saanut tämän kiinni.

– Poliisi ampui epäiltyä hyökkääjää pidätyksen yhteydessä, hän on matkalla sairaalaan, hän on hengissä, Estrosi sanoi toimittajille.

Ranskan terrorisminvastaisesta yksiköstä kerrottiin, että sille on annettu tehtäväksi tutkia tapausta.

Aiemmin tässä kuussa Ranskaa kuohutti tapaus, jossa tsetseenitaustainen radikaali-islamisti murhasi opettaja Samuel Patyn tämän näytettyä pilakuvia profeetta Muhammedista oppitunnilla, joka käsitteli ilmaisunvapautta. Myös Patylta katkaistiin kaula.

Tapaus järkytti Ranskassa, sillä se muistutti iskusta satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen vuonna 2015 sen jälkeen, kun lehti oli julkaissut pilakuvia profeetta Muhammedista.

Nizzan iskun tarkka motiivi tai se, liittyykö se pilakuviin, ei ole täysin selvillä.

Patyn murhan jälkeen Ranskan viranomaiset ovat puolustaneet oikeutta näyttää pilakuvia, ja kuvat ovat olleet esillä useissa solidaarisuusmarsseissa.

Päivitetty 29.10. klo 11.02: Päivitetty kuolleiden määrä yhdestä kahteen, lisätty tausta tietoa Samuel Patyn ja Charlie Hebdon tapauksista, motiivi ei täysin selvä.

Päivitetty 29.10. klo 11.09: Isku tehtiin lähellä Notre Dame -kirkkoa.

Päivitetty 29.10. klo 11.20: Päivitetty kuolleiden määrä kolmeen. Isku tehtiin joko lähellä kirkkoa tai sen sisällä. Yhden uhrin pää leikattu irti.

Päivitetty 29.10. klo 11.38: Lisätty taustatietoa Patyn murhasta ja sen jälkimainingeista. Lisätty tieto, että tapaus on annettu tutkittavaksi terrorisminvastaiselle yksikölle.

Päivitetty 29.10. klo 12.08: Lisätty Estrosin kommentit hyökkääjän tilasta. Lisätty kuva.

Menot