fbpx
Uutiset

Poliisin sosiaaliohjaajalle riittää työsarkaa Riihimäellä

Riihimäen poliisipäällikkö Jarmo Holma on mielissään siitä, että laitos saa vihdoin vakinaisen sosiaaliohjaajan.

Viime vuoden tilastot osoittavat työsarkaa riittävän: kotihälytysten ja alle 21-vuotiaiden rikoksentekijöiden määrä lisääntyi edelleen.

– Poliisilla on aika huonot konstit puuttua perheväkivallan syihin tai ennalta ehkäistä nuorten luisumista rikosten poluille, Holma sanoi vuosi-infossaan perjantaina.

Riihimäki johti viime vuonna entistä selvemmin Etelä-Suomen läänin kotihälytystilastoja. Poliisia tarvittiin koteihin entistä useammin, kun samaan aikaan tilastokakkonen Kotka ja -kolmonen Forssa rauhoittuivat.

Riihimäen kihlakunnassa tehtiin 190 kotihälytystä 10 000:ta asukasta kohti, kun suhdeluku oli koko läänissä 134 ja Porvoossa alle 90.

Rikoksesta epäiltyjen nuorten määrä aleni koko läänissä yli 7 prosenttia, mutta Riihimäellä kirjattiin 6 prosentin kasvu. Hämeenlinnassa alle 21-vuotiaita rikoksentekijöitä tavattiin 14 prosenttia vähemmän kuin 2005.

Komisario Mika Heikkonen uskoo Ankkuri-projektin selittävän naapurikaupungin hyvää kehitystä. Poliisi on Hämeenlinnassa jo pitkään tehnyt tiivistä yhteistyötä sosiaali- ja terveysviranomaisten kanssa.

Holma ja Heikkonen sanovat EU-turvallisuusjärjestelyjen vieneen poliisilta voimia valvonnasta, niin että esimerkiksi huumausaineitten käyttäjiä ja vähittäiskauppiaita saatiin kiinni entistä vähemmän. (STT)

Menot