Uutiset

Poliisitaloon kääntyviltä puuttuu kaista

Projektivastaava Markku Jovio kertoo poliisin olevan huolissaan liikenneturvallisuudesta ja liikenteen sujuvuudesta Hattelmalantiellä poliisitalon kohdalla.

-Liikenneturvallisuutta parantaisi, kun poliisitaloon kääntyville olisi Hattelmalantieltä oma kaistansa Jaakonkadulta lähtien. Poliisitalolle liittymiä on kadulta kaksi, toista käyttävät talossa asioivat henkilöt ja toista henkilökunta ja hälytysajoneuvot.

Liikenne kyseisellä paikalla on erittäin vilkas. Turuntiellä ajoneuvoja liikkuu vuorokaudessa noin 15000 – luku on liikennelaskennasta parin vuoden takaa. Autojono Poltinahon kiertoliittymään ulottuu pahimmillaan kolmeensataan metriin.

Läheisten koulujen takia Hattelmalantiellä on paljon myös kevyttä liikennettä, varsinkin aamulla ja iltapäivällä.

Poliisi ei ole saanut kaupungilta vastausta vuosi sitten tekemäänsä ehdotukseen kääntyvien kaistasta poliisitalon, eli Miekkalinnan kohdalle.

Kaupungilta ei henkilöstön lomien vuoksi kommenttia kääntyvien kaistan rakentamiseen torstaina saatu.

Pysäköintitilanne poliisitalon pihalla on rakennuksen valmistuttua hyvä. Asiakaspaikkoja on 28, henkilökunnalle 70.

Henkilökunnalla on oikeus ajaa pysäköintipaikalle myös kasakkatallien taitse Turuntien kautta. Samaan tietä käyttävät puutarhatonteilleen ajavat.

Valmista tulee,

puoli vuotta myöhässä

Miekkalinnaksi nimetyssä, Poltinaholle valmistuvassa poliisitalossa harjannostajaisia vietetään 24. huhtikuuta. Vieraaksi tilaisuuteen odotetaan muun muassa sisäasiainministeri Päivi Räsästä (kd).

-Rakennuksen runko on valmis, meneillään on rakentamisen hitain vaihe, eli vesikatto- ja putkityöt ja väliseinien rakentaminen, kertoo Markku Jovio.

Rakentamista ovat viivästyttäneet pari kovaa ja lumista talvea. Kosteusvaurioista ei rakennuksessa kuitenkaan ole pelkoa, sillä rakenteiden kuivumista on Jovion mukaan seurattu tarkasti.

-Hanke on nyt myöhässä aikataulusta puoli vuotta, mutta valmistuu 6. helmikuuta ensi vuonna, projektivastaava lupaa.

Rakennuksen valmistuttua siellä on työtilat Kanta-Hämeen poliisilaitokselle, liikkuvalle poliisille ja poliisihallinnon tietotekniikkayksikölle, yhteensä 200 henkilölle.

Miekkalinnaan asettuvat taloksi myös Kanta-Hämeen poliisin kahdeksan partiokoiraa.

Rakennukseen valmistuvat lisäksi juoppoputkat ja pidätettyjen ja tutkintavankien sellit. (HäSa)