fbpx
Uutiset

Poliisitaloon taidetta kutsukilpailulla

Hämeenlinnan Poltinaholle rakennettavaan uuteen poliisitaloon hankitaan taidetta kutsukilpailulla. Valtion taideteostoimikunta on kutsunut kilpailuun neljä taiteilijaa: Matti Kalkamo, Otto Karvonen, Irma Laukkanen ja Pekka Paikkari.

Tuleva taideteos voidaan sijoittaa pääsisäänkäynnin edustalle, odotusaulaan tai henkilökunnan terassipihalle.

Kuvanveistäjä Matti Kalkamo (s. 1968) tunnetaan mm. ihmishahmoisista veistoksista, joissa kohtaavat musta huumori ja huoli ihmisen maailmasta. Hän oli Ars Fennica -palkintoehdokkaana 2009.

Kuvanveistäjä Otto Karvonen (s. 1975) on tehnyt runsaasti performansseja ja mm. veistoksellisia installaatioita julkisiin paikkoihin kuten kadunkulmiin.

Kuvanveistäjä Irma Laukkasen (s. 1958) useissa teoksissa materiaalina ovat olleet lasilevyt ja esimerkiksi vanhat tykinkuulat ja ammukset.

Kuvanveistäjä Pekka Paikkari (s. 1960) on työskennellyt pitkään Arabian keramiikkatehtaassa ja toiminut sekä kuvanveistäjänä että suunnittelijana. Hänen tekemiänsä julkisivuteoksia on mm. Arabianrannan senioritalossa ja Sipoonlahden koulussa.

Kanta-Hämeen poliisilaitoksen toimitalon on määrä valmistua helmikuussa 2013. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Tuomo Siitonen.

Taideteosten kilpailuaika päättyy 30. maaliskuuta. Tulokset ratkeavat huhtikuussa 2012.(HäSa)

Menot