fbpx
Uutiset

Poliitikot jakoivat hämäläisille namuja

Hattulalainen Eero Mäkinen joutui keskelle hämäläistä kokoomuskampanjaa kauppareissullaan. Ensimmäisenä hänen puheilleen ehti lahtelainen Wilson Kirwa.

-En tunnistanut Kirwaa ensin, mutta sitten tajusin, kuka hän oli, Mäkinen kertoi myöhemmin.

Kirwan mukaan juttu alkoi hänen pipostaan, ja siitä, missä kaikkialla hän on jo kiertänyt kertomassa itselleen tärkeistä asioista, muun muassa ennakkoluuloista, yhteisöllisyydestä ja lasten, nuorten ja yksinhuoltajien asemasta.

-Olen asunut yhteiskunnassa, jossa asutaan saman katon alla. Haluaisin, että täälläkin pidettäisiin huolta toinen toisistamme, Kirwa jatkoi.

Keskustelutuokio ei kuitenkaan vaikuttanut Mäkisen äänestyskäyttäytymiseen. Hän aikoo äänestää sitä samaa puoluetta kuin ennenkin.

-Jos isä on sen hyväksi todennut, niin sen täytyy olla hyvä.

Mäkinen suhtautuu hieman epäillen perussuomalaisten protestointiin. Hän ei oikein usko, että muutos tapahtuu noin vain.


Ensimmäinen yhteiskiertue

Bussilastillinen kokoomusehdokkaita kiersi lauantaina hyvässä sovussa Hämeenlinnasta Heinolaan ja takaisin. Osa ehdokkaista tosin kulki mukana vain osan matkaa ja omalla autollaan.

-Lauantait ovat kiireisiä päiviä. Ehdokkailla on paljon paikkoja, missä heidän pitää ehtiä käymään, Hämeen Kokoomuksen toiminnanjohtaja Mika Airinen selvensi.

Airisen mukaan puolueen ehdokkaat eivät ole ennen kiertäneet niin isolla porukalla.

Ehdokkaat vakuuttivat, ettei heidän ole tarvinnut kilpailla paikasta auringossa.

-Meni ääni kenelle tahansa, se hyödyntää puoluetta, lahtelainen Juha Rostedt totesi.


Hämäläisten asialla

Loppilainen Timo Heinonen tarjosi Marianne-karkkeja vastaantuleville. Tarjolla oli sekä sinisiä, että punaisia namuja.

-Sininen on kauniimpi, punainen paremman makuinen, Heinonen sanoi ja pani kuulijan miettimään, tunnustaako ehdokas väriä.

Heinosen liberaali suhtautuminen väreihin saattoi selittyä sillä, että kokoomuslaisten yhteiskiertueen lisäksi hän kiertää kampanjoimassa demarien Tarja Filatovin ja vihreiden Kirsi Ojansuun kanssa eri puolilla Hämettä.

-Olemme samaa mieltä monesta asiasta ja ajamme hämäläisten asiaa. On tärkeää tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen, Heinonen hämmensi.


Taustatuki kunnossa

Ehdokkaita ei kyllästytä kerrata samoja asioita päivästä päivään; kampanjakunto ei ole loppumassa.

-Pitää olla hyvä peruskunto. Ja se tekee tästä mielekästä, kun ihmiset tulevat juttelemaan ja he kertovat omia tarinoitaan, Sari Rautio kertoi.

Raution mukaan kampanjointia auttaa myös se, että taustatuki on kunnossa. Hänellä on tukenaan neljän naisen tiimi, joka pitää huolen siitä, ettei ehdokkaan tarvitse olla huolissaan perheestään.

-Kaksi naapuria, naapurin äiti ja oma äitini huolehtivat käytännön arjen pyörittämisestä. (HäSa)

Menot