Uutiset

Poliittisesti epäonnistunut valinta -kyllä!

Reijo Lehtonen kritisoi liikuntahalliyhtiön toimintaa toimitusjohtajansa valinnassa ”epäonnistuneeksi politiikaksi”. Sitähän se todellakin oli.

Poliittisesti ajatellen meidän olisi ollut varsin kannattavaa asettaa paikka avoimeen hakuun ja vieläpä valita tehtävään mahdollisesti joku nuori, korkeakoulutettu nainen, joka olisi mielellään saanut edustaa ainakin yhtä tai useampaa etnistä tai jotakin muuta vähemmistöä.

Voi hitsi. Minäkin olisin saanut olla sankari, huutaa kädet pystyssä avoimuutta ja loppua kaikille suhmuroinneille ja hyväveli-systeemeille. Sitä äänien määrää ensi vaaleissa¿

Valitettavasti karu totuus paljastui, kun tutustui uuden yhtiön taloudelliseen ja toiminnalliseen tilanteeseen. Tehtävää ja velkaa on aika paljon, tuloja on aika vähän ja työn aloittamisella on aika kiire. Noin latistetusti ilmaistuna.

Tässä tilanteessa homman asettaminen julkiseen hakuun olisi ollut erittäin epäreilua myös hakijoita kohtaan. Meillä ei olisi ollut varaa palkata heitä, saatikka odottaa, että he ehtisivät päästä tehtäviensä tasalle. Ja kaikki tämä olisi kaatunut hallien käyttäjien niskoille.

Sen sijaan uskomme, että Jorma Hassinen pystyy hoitamaan erittäin epäkiitollisen homman, vaikka onkin demari, poliittinen eläin, keski-ikäinen mies ja tiettävästi hetero. Hänen työhönsä kun kaikki – ehkä FC Hämeenlinnaa lukuun ottamatta – ovat olleet varsin tyytyväisiä tähänkin asti.

Toki demariryhmässä pelättiin ja tiedettiin odottaa kaupunkilaisten reaktioita. Tämä johtikin varsin hauskaan tilanteeseen, jossa kokoomuslaiset olivat demarin takana täysin palkein ja ”omat” alkuun hieman epäröivät.

Iisakki Kiemunki

valtuutettu (sd.)

Liikuntahallit Oy:n hallituksen jäsen

Hämeenlinna

Päivän lehti

5.8.2020