fbpx
Uutiset

Politiikkaa parhaimmillaan

Politiikka on yhteistyötä. Varsinkin kunnissa, joissa ei ole yhden puolueen monopolia – yli puolta valtuustopaikoista.

Sain kotonani Janakkalassa eräänkin vaaliprosyyrin, jossa kehuttiin mitä on saatu aikaan kuluvalla vaalikaudella. Hieno luettelo kylläkin – kunhan muistetaan ettei kyseinen puolue ollut yksin niitä asioita tehnyt.

Paljon on vielä tekemättä – sellaista mitä tiedetään ja sellaista joka tulee ajan myötä. Todellinen politiikan teko vaatii kompromisseja ja sovitteluja eri mielipiteiden kesken. Se vaatii yhteistyötä. Se vaatii järkeviä ihmisiä sitä tekemään.

Kuntavaaleissa valitaan jokaiselle suomalaiselle omat lähipäättäjät. Kunnanvaltuutetut vaikuttavat elämäämme enemmän kuin tasavallan presidentti. Siksi tarvitsemme valtuutettuja, jotka oikeasti tekevät päätöksiä, jotka vaikuttavat juuri sinun elämääsi. Vaikkapa siihen miten parhaiten pääset kotoasi työpaikalle tai miten lapsesi koulutyö sujuu.

Arvostetaanko koulutyötä niin että poissaolevalle opettajalle hankitaan sijainen, vai jätetäänkö lapset silloin tällöin luokassa piipahtavan muun luokan opettajan varaan?

Mikäli kuntalaisia eivät omat asiat kiinnosta ja äänestäjät eivät löydä vaaliuurnille, joudutaan oligarkiaan. Oligarkia on harvainvalta, jossa yhteiskunnan päättäjät valikoituvat suppeasta itseään täydentävästä ryhmästä. Mikäli vähemmistö äänestää, se tarkoittaa että vähemmistö päättää enemmistön puolesta.

Toimiva kansanvalta tarvitsee toimivia kansalaisia. Siksi äänestäminen on tärkeää. Kukaan ei pysty ihmeisiin, mutta yhdessä pyrimme parempaan.

Ari PK Korhonen

historian ja yhteiskuntaopin opettaja

kunnallisvaaliehdokas (kok.)

Janakkala

Menot