fbpx
Uutiset

Poltinahon ryhmärakennuttamistalot alkavat nousta keväällä

Ensimmäisiä Hämeenlinnassa toteutettavia ryhmärakennuttamistaloja alkaa pian nousta Poltinaholle.

Rakennuttajakonsultiksi valittu Pasi Hjerppe ISS Proko oy:stä kertoo, että ensimmäiset kyseisestä talonrakennuttamismuodosta kiinnostuneet 6-7 perhettä ovat parhaillaan ryhmittymässä.

-Seuraavana vuorossa on asunto-osakeyhtiön perustaminen ja konsultin roolituksesta sopiminen hankkeessa. Sitten siirrytään suunnitteluvaiheeseen. Tontin jakaminen on seuraavia tehtäviä, ja keväällä 2011 päästään rakentamaan, mikäli takaiskuja ei tule. Jotkut kiinnostuneista saattavat jättäytyä pois.

Helsinkiläinen Arkkitehtitoimisto Matti Liukkonen on tehnyt luonnoksen siitä, miltä talot voisivat näyttää.

-On haluttu aika isoja, 130-neliöisiä ja yksikerroksisia perheasuntoja parvella, Matti Liukkonen kertoo.

Ryhmärakennuttamiseen sopivia tontteja tulee Hämeenlinnan kaupungilta hakuun seuraavaksi Sampo 3:n alueelta Loimalahdesta ensi keväänä.

Kohteita tulee mahdollisesti viisi, joihin saataisiin asunnot noin 22 perheelle.

Ryhmärakennuttamisessa tilaaja ei itse rakenna, vaan rakennuttaa talon muutaman perhekunnan yhteisvoimin. Poltinaholla perustettavien asunto-osakeyhtiöiden apuna on rakennuttajakonsultti.

Hämeen Asumisen osaamiskeskus ja Hämeenlinnan kaupunki järjestivät maanantai-iltana asiasta tiedotus- ja keskutelutilaisuuden Wetteri-talossa. Tilaisuus houkutteli paikalle vajaat kymmenkunta ihmistä. (HäSa)

Menot