Uutiset

Pomojen pomo ei aio jäädä kiinni

Ei ole mikään ihme, että sisilialainen mafiapomo Bernardo Provenzano on jo neljän vuosikymmenen ajan luikkinut menestyksekkäästi poliiseja karkuun.

Eräs entinen mafian jäsen, joka nykyisin tekee yhteistyötä poliisin kanssa, on kertonut ”pomojen pomon” Provenzanon keinoista välttää pidätys.

– Vuonna 1992 hän esimerkiksi saapui mafiosojen kokoukseen piispaksi pukeutuneena. En ensin edes tunnistanut häntä, Giuseppina Vitale kertoi tiistaina oikeuden edessä.

Poliisi ei kaikesta päätellen ole ihan lähelläkään saada Provenzano pidätetyksi. Poliisin tuorein valokuvakin pomojen pomosta on lähes kolmenkymmenen vuoden takaa.

STT

Opetusministeri maksatti koululaitoksella hääjuhlansa

Malawin presidentti antoi tiistaina potkut opetusministerilleen. Ministerin epäillään käyttäneen koulutukseen tarkoitettuja määrärahoja omien loistohotellissa pidettyjen hääjuhliensa kustannuksiin.

Afrikassa sijaitsevan Malawin opetusministeri Yusuf Mwawa myös pidätettiin ja syytteitäkin on tulossa. Mwawan epäillään käyttäneen aiemminkin koululaitoksen rahoja omiin tarkoituksiinsa. Lisäksi opetusministeriä epäillään asiakirjan väärentämisestä.

Yusuf Mwawa kutsui häihinsä 300 vierasta. Kutsuttujen listalla oli myös hänelle potkut antanut presidentti Bingu wa Mutharika, joka kuitenkin sattui olemaan samaan aikaan ulkomailla.

Hääjuhlien laskun maksamisen koittaessa opetusministeri, ainakin Malawissa ilmestyvän Nation-sanomalehden mukaan, kuittasi sen notkeasti maksettavaksi koululaitoksen budjetista. Laskun suuruus oli noin 1 200 euroa.

STT

Pormestari: Juoruilu rangaistavaksi

Kolumbialaisen kaupungin pormestari on julistanut juoruilun rangaistavaksi teoksi. Yllättävän uuden rikoksen nimesi Icononzon pormestari Ignacio Jimenez.

Rangaistus juoruilusta voi olla melkoinen. Enimmillään löyhä kieli saattaa viedä telkien taakse neljäksi vuodeksi.

Jimenez perustelee juorukieltoa sillä, että Kolumbiassa juoru voi viedä kohteeltaan hengen. Ihminen saattaa joutua vankilaan tai joutua jopa tapetuksi, jos hänen huhutaan kannattavan jotakin maan kielletyistä järjestöistä. Kolumbiassa hallitus taistelee sekä oikeisto- että vasemmistosissejä vastaan, minkä lisäksi huumeparonit tuovat oman lusikkansa soppaan.

STT

Päivän lehti

19.1.2020