fbpx
Uutiset

Pompeo ja Pence kiistävät olevansa New York Timesin nimetön lähde

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo ja varapresidentti Mike Pence kiistävät olevansa New York Timesin mielipidekirjoituksen takana oleva nimetön lähde. Kirjoituksessa paljastettiin monien hallinnon edustajien toimivan presidentti Donald Trumpia vastaan suojellakseen Yhdysvaltoja presidentiltään.

Epäilyt Pencestä lähtivät netissä liikkeelle kirjoituksessa käytetystä sanasta “lodestar” (johtotähti), jota Pencen sanotaan käyttäneen useissa puheissaan.

Pencen tiedottaja Jarrod Agen kuitenkin sanoi, ettei varapresidentti ole mielipidekirjoituksen takana.

– New York Timesin pitäisi hävetä ja niin pitäisi myös sen henkilön, joka kirjoitti valheellisen, epäloogisen ja pelkurimaisen nimettömän kirjoituksen. Meidän toimistomme on tuollaisten amatöörimäisten tekojen yläpuolella, Agen kirjoitti Twitterissä.

Pompeon mukaan koko kirjoitus on “surullinen” eikä sitä olisi koskaan pitänyt julkaista.

– Tulen sellaisesta toimintaympäristöstä, jossa henkilöllä, jolla ei ole mahdollisuutta toimia komentajan tahdon mukaan, on yksi vaihtoehto: erota. Mutta NYT:n mukaan tämä henkilö ei vain jäänyt, vaan haluaa jopa tehdä tyhjäksi sen, mitä presidentti Trump ja hänen hallintonsa yrittävät tehdä, Pompeo sanoi.

Pompeon mukaan kenellekään ei liene tullut yllätyksenä se, että toistuvasti Trumpin hallintoa arvostellut NYT julkaisee moisen kirjoituksen.

Kirjoittajan mukaan moni hallinnossa yrittää aktiivisesti estää Trumpia saavuttamasta osaa tavoitteistaan, koska katsoo niiden olevan isänmaan edun vastaisia. Hän vakuuttaa hallinnon sisäisen vastarintaliikkeen toivovan Trumpin menestyvän presidenttinä mutta kokevansa velvollisuudekseen torjua tämän haitallisimmat impulssit.

https://www.nytimes.com/2018/09/05/opinion/trump-white-house-anonymous-resistance.html?action=click&module=Opinion&pgtype=Homepage
https://twitter.com/vpcomdir?lang=fi

Asiasanat

Menot