Uutiset

Pompeo kutsui Iranin uskonnollisia johtajia "tekopyhiksi" - Trump varoitti Ruhania uhkailemasta Yhdysvaltoja

Los Angeles
23.07.2018, 07:07

Ulkomaat

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo on kutsunut Iranin uskonnollisia johtajia ”tekopyhiksi” ja sanonut näiden keränneen runsaasti varallisuutta samalla kun iranilaiset ovat kärsineet. Asiasta uutisoineen Washington Postin mukaan Pompeo myös sanoi haluavansa välittää iranilaisille viestin, että Yhdysvallat kuulee heidät.
Pompeo tapasi sunnuntaina iranilaista yhteisöä Kaliforniassa, missä hän lausui kommenttinsa. Pompeo tviittasi tapaamisen alla, että Yhdysvallat tukee Iranin kansaa kamppailussa vapauden, oikeuden ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen puolesta.
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump puolestaan varoittaa Twitterissä Iranin presidenttiä Hasan Ruhania vakavista seurauksista, jos tämä uhkailee Yhdysvaltoja. Trumpin mukaan Yhdysvallat ei enää ole maa, joka sietää Ruhanin ”mielettömiä väkivallan ja kuoleman sanoja”.
– Älä koskaan, koskaan enää uhkaile Yhdysvaltoja, tai kärsit seurauksista, jollaisia harva on historian aikana joutunut kärsimään, Trump tviittasi.
Ruhani varoitti sunnuntaina Yhdysvaltoja vihamielisestä suhtautumisesta Iraniin. Ruhanin mukaan presidentti Trump on ollut ristiriitainen Irania käsittelevissä lausunnoissaan.
– Rauha Iranin kanssa olisi kaikkien rauhojen äiti ja sota Iranin kanssa olisi kaikkien sotien äiti, Ruhani sanoi televisioidussa puheessa Teheranissa.

https://www.washingtonpost.com/national/pompeo-calls-irans-religious-leaders-hypocritical-holy-men/2018/07/22/c887ab3c-8e18-11e8-ae59-01880eac5f1d_story.html?utm_term=.cee06554767f
https://twitter.com/secpompeo
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1021234525626609666

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi