fbpx
Uutiset

Pönttöpäivä Suomen Metsästysmuseolla

Viime keväänä Suomen Metsästysmuseo herätti henkiin riihimäkeläisen Paloheimo Oy:n sahan perinteisen linnunpönttötapahtuman. Museon Pönttöpäivässä pönttötarpeita jaettiin noin 1 500 lintujen ystävälle.

Järjestäjien varaamat 60 vasaraa naulasivat ja naputtivat iloisesti koko päivän Metsästysmuseon pihapiirissä. Tänä vuonna huippusuosittu Pönttöpäivä järjestetään lauantaina 26. maaliskuuta kello 10-15 Suomen Metsästysmuseon piha-alueella.

Hyria-koulutus Oy:n Työmyllyn opettajat ja opiskelijat ovat sahanneet ja valmistelleet pönttötarpeet etukäteen sahatavarasta niin, että tapahtumassa perheet voivat opastetusti rakentaa oman linnunpöntön kotiin viemiseksi.

Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys esittelee ja myy erikoisempia pönttömalleja, ja Suomen riistakeskuksen Kotikosteikko-hankkeen edustaja kertoo vesilintujen pöntötyksestä kosteikkokohteilla.

Museon näyttelyihin voi tutustua puoleen hintaan Pönttöpäivän aikana.

Linnunpöntöistä on sekä iloa että hyötyä. Pönttöjen avulla saa elämää pihapiiriin, ja niillä voi lisätä lintujen määriä myös metsissä. Pönttöjä tarvitaan, koska kolopesijöillä on pulaa luonnonkoloista. Talvella pöntöt toimivat lintujen ja oravien yöpymis- ja suojapaikkoina. Pakkasyönä pönttö voi pelastaa eläimen hengen. (HäSa)

Menot