fbpx
Uutiset

Popin konkari musisoi McCartneyn hengessä

Jos miettii Suomi-popin parhaiten myyneitä artisteja, mieleen ei välttämättä tule Ressun nimi. Syytä kuitenkin olisi: harva muu kotimaan musiikintekijä on myynyt Ressun tapaan noin 440 000 levyä.

Nyt Ressu pyrkii nostamaan komeaa myyntisaldoaan edelleen. Miehen huhtikuussa ilmestyvä sooloalbumi sai nimen Tuhat syytä.

– Uutta tällä albumilla on ainakin se, että se on pitkästä aikaa hyvin live- ja bändivoittoisasti tehty levy minulta. Tein musaa pitkään pelkästään koneilla, nyt taas päinvastoin, kertoo aiemmin pitemmällä nimellä Ressu Redford tunnettu laulaja.

Vaihtelu ja muutos on Ressun mukaan ominaista hänelle.

– Haluan vaihdella asioita, tehdä erilaisia juttuja. Se motivoi jatkamaan.

Pitkän linjan solisti ammentaa motivaatiota toisaalta siitä, että hänellä on yli kahden vuosikymmenen uran jälkeen yhä musiikillisia haaveita. Toteutumattomat haaveet ovat hänen mukaansa pelkästään hyvä asia – ne kannustavat jatkamaan.

– Mutta mulle haaveet ovat sellaisia juttuja, että niistä ei kannata kauheasti puhua etukäteen ja ääneen.

Suomi-pop nyt kansainvälistä

Ressu on hakenut uudelle levylleen linjaa siitä, että viime aikojen kitaramusa on ollut hänen mielestään erityisen kiinnostavaa. Varsinkin brittiläinen kitarapop voi laulajan mukaan nyt erittäin hyvin.

Brittilästä löytyy myös Ressun keskeinen esikuva. Tuo mies jos kuka osaa kitarapopin, hän nimittäin sattuu olemaan Sir Paul McCartney.

– McCartney on mun ikuinen suosikki. Hän on loistava paitsi muusikkona, myös tyyppinä.

Brittisävelien ohella Ressulle kelpaa mainiosti myös suomalainen nykypop.

– Kotimaassa isoin muutos mun uran aikana on ollut se, että nyt suomalainen pop kuulostaa kansainväliseltä, laulukielestä riippumatta. Suomalainen musa on mennyt todella paljon eteenpäin. Vois sanoa, että Suomen musa on edennyt samalla tavalla kuin meidän futis ja jääkiekko, artisti vertaa.

Ressun oma musiikki on kehittynyt niin, että laulukielenä on tällä kertaa suomi. Mieshän on laulanut myös englanniksi Sound of R.E.L.S:n ja Bogart Con keulakuvana.

– Uuden levyn avainbiisejä on ainakin Aivan sama, josta tehtiin lisäksi single. Se on vahva myös sanoitukseltaan, samoin kuin toinen tärkeä biisi Salaisuus.

Ressun mukaan uuden pitkäsoiton tekstien yhdistävä aihepiiri on se kaikkein vanhin ja kaikkein antoisin: parisuhteen kiemurat.

– Tuhat syytä -levyn lähes kaikki biisit ovat kuitenkin jollain tasolla rakkauslauluja. (STT)

Menot