Uutiset

Pori Jazzin hallituksella ei vielä suunnitelmaa uudesta toimitusjohtajasta - "Tunnelma on, että tarvitaan aikalisä"

Helsinki
07.06.2018, 20:17

Kotimaa

Pori Jazz ei ole vielä tehnyt suunnitelmaa uuden toimitusjohtajan löytämisestä Aki Ruotsalan tilalle. Hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola kertoo STT:lle, että hallitus voi tarvita aikalisää.
– Sellainen tunnelma on, että tarvitaan pieni aikalisä nyt. Nykyinen toimitusjohtaja Janne Nieminen jatkaa heinäkuun loppuun, sen jälkeen tarvitaan ehkä tilapäinen järjestely tilalle, Riiassa matkalla oleva Jaakkola kommentoi.
Toimitusjohtajan tehtävät saatetaan Jaakkolan mukaan antaa tilapäisesti virkaa tekevälle henkilölle.
Aki Ruotsalan oli tarkoitus aloittaa tehtävänsä elokuussa. Pori Jazzin hallitus purki työsopimuksen, kun Ruotsalan homovastaisiksi tulkitut kommentit levisivät julkisuuteen keskiviikkona Satakunnan Kansan julkaiseman haastattelun jälkeen.

”Emme voi ihmisten eettisiin vakaumuksiin ottaa kantaa”

Haastattelussa nostettiin esiin Ruotsalan toiminta kristillisdemokraattien nuorisojärjestön puheenjohtajana vuonna 2011. Ruotsala asettui tuolloin puolustamaan homojen ”eheytystä” kannattaneen kristillisen Nuotta-median ilmaisunvapautta.
Haastattelussa Ruotsala nosti esimerkiksi huumeidenkäyttäjien elämänmuutokset kysyttäessä homojen eheytyksestä.
Vaikka Pori Jazz on purkanut Ruotsalan työsopimuksen, yhdistys ei suorilta käsin tuomitse Ruotsalan lausuntoja.
– Me emme voi ihmisten eettisiin vakaumuksiin ottaa kantaa. Mylläkässä hänestä julkisuudessa luotu kuva ei sovi Pori Jazzin eettisin arvoihin, ja koska toimitusjohtaja kuitenkin edustaa organisaatiota henkilönä, emme voi toimia tilanteessa, jossa hän olisi se näkyvä taho, Jaakkola sanoo.
– Häneen on liitetty leima, joka ei sovi siihen. Hän itse kertokoon, onko se kuva oikea vai väärä, siihen en ota kantaa.
Aki Ruotsala kieltäytyi torstaina iltapäivänä kommentoimasta asiaa STT:lle ja vetosi työkiireisiin.

Vihreiden Toivola vaatii eheyshoitojen kieltoa

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) kehuu Pori Jazzin hallituksen ripeää toimintaa.
– Vaikka on hienoa, että Pori Jazzin hallitus reagoi niin nopeasti Aki Ruotsalan epäasiallisiin ja loukkaaviin lausuntoihin, tapaus kuitenkin osoittaa joidenkin henkilöiden uskovan eheytyshoitoihin, Toivola sanoo tiedotteessa.
– Tällaiset kannanotot kertovat vaarallisista asenteista, joita monet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt joutuvat kohtaamaan arkipäiväisessä elämässään. Näiden avulla ylläpidetään yhteiskunnassa esiintyviä syrjiviä ja eriarvoistavia rakenteita.
Esimerkiksi Seta ja Suomen Mielenterveysseura pitävät seksuaalisen suuntautumisen muuttamiseen tähtääviä manipulaatiohoitoja epäeettisinä ja seksuaalioikeuksia loukkaavina.
SDP:n entinen kansanedustaja ja puoluesihteeri, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner kommentoi asiaa Facebookissa.
– Suomessa on eheytetty homoja heteroiksi, saamelaisia suomalaisiksi, vammaisia steriileiksi, kommunisteja vainaiksi, kansakuntaa neuvostomyönteiseksi ja nyttemmin maahanmuuttajia kantasuomalaisiksi. Mitä jos vaan annettaisiin ihmisten elää omaa elämäänsä, tulisiko maailmanloppu?

Perussuomalaisten Tavio puolustaa

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) moittii tiedotteessa Pori Jazzin toimintaa. Tavio kertoo pitävänsä epäoikeudenmukaisena yrityskulttuuria, jossa henkilöitä potkitaan työpaikoilta heidän mielipiteidensä vuoksi. Tavio sanoo, että toimitusjohtajan tulee toimia organisaation edun mukaisesti, mutta vaatimus ei saisi ulottua pitkälle aikaan ennen henkilön nimitystä.
– Vaikka toimitusjohtaja ei ole työoikeudellisesti työntekijä, voidaan pitää erikoisena suuntaa, jossa työnantajat saisivat purkaa työsopimuksia sillä perusteella, mitä työntekijä on vuosia ennen työsuhteessa olemistaan sanonut.
Aki Ruotsalan näkemykset homoseksuaalisuudesta nousivat esille Satakunnan Kansan haastattelussa keskiviikkona. Lehti halusi tietää, mitä Ruotsala nykyisin ajattelee esimerkiksi niin kutsutun homoudesta eheyttämisen kampanjasta, jota hän tuki takavuosina kristillisdemokraattien nuorisojärjestön puheenjohtajan roolissa. Ruotsala sanoi lehden tuoreessa haastattelussa muun muassa, että homoja ei ole olemassa, on vain homoutta. Hän ei halunnut ottaa kantaa siihen, onko homous synti.
Toisin kuin työntekijöillä toimitusjohtajilla ei ole irtisanomissuojaa, vaan heidän työsuhteensa voidaan purkaa esimerkiksi luottamuspulan vuoksi nopeastikin.

https://www.facebook.com/mikael.jungner?hc_ref=ARRTo2OKGf6Jw1mb2cT7DSErhYVS7C3RDC3lZpQIq2V921WQzaj4rjKuySDkH4WsyHo&fref=nf
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/pori-jazzin-uuden-toimitusjohtajan-mukaan-homoseksuaalisuudesta-voi-eheytya-siina-missa-huumeistakin-voi-paasta-irti-en-mina-voi-sita-kyseenalaistaa-200993027/

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic