Uutiset

Pori punnersi voiton Paukusta

Hämeenlinnan Paukun ykköspesisjoukkue pelasi tälle kaudelle tyypilliseen tapaansa pesäpallo-ottelun pitkän kaavan mukaan. Yksi sarjapiste jäi kotijoukkueen saldoksi, kun Porin Pesäkarhujen kakkosjoukkue vei kaksi sarjapistettä mukaansa länsirannikolle 2–1 (5–3, 1–2, 2–0) voitolla.

 Pori ratkaisi avausjakson voiton heti ensimmäisessä sisävuorossaan, jossa se takoi kaikki jakson viisi juoksuaan. Vasemmalta lyövä jokerikotiuttaja Juulia Salonen yllätti ensin Paukun ulkokentän hienolla kierrenäpyllä ykkösrajaan. Heti perään Paukun lukkari Anni Heikkilä ei saanut vangittua räpyläänsä palautusheittoa Salosen pussinpohjakotiutuksesta.

 Sitten tuli muuten perusvarman ulkopelin pelanneelle Paukun kolmoskoppari Ellinoora Ojalalle musta hetki. Lotta Laxin kumura painui Hämeensaaren kentän vallille kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti, kun Ojala löysi vastaan rynnätessään itsensä täydellisesti pallon lakipisteen alta.

Paukun pelinjohtaja Toni Ojala ei säästellyt sanojaan arvioidessaan joukkueensa otteita.

– Ensimmäisen tasoittavalla meille tuli kolme räikeää räpylävirhettä, joilla vastustaja teki ne pinnat. Sen jälkeen he eivät saaneet sisällä oikein mitään aikaiseksi. Emme tosin saaneet mekään. Teimme karmeita sisäpelivirheitä. Meille tuli useita aivopieruja. Aina niitä silloin tällöin tulee, mutta tässä pelissä niitä tuli luvattoman paljon. Niistä meidän pitää vaan päästä eroon.

 Jakso sai kotijoukkueen osalta nolon päätöksen, kun orastava takaa-ajo kuivui sisäpelissä lyöjien loppumiseen. Kertaalleen avausjaksolla upealla välilyönnillä kotiuttaneen Mari Koskisen olisi pitänyt toiseksi viimeisenä lyöjänä mennä etenemään, mutta hän valitsi lyönneikseen kaksi läpilyöntiyritystä ja kopin.

– Kertaakaan emme oikeastaan lyöneet sinne, minne palaverissa olimme sopineet. Se on sitten tuon näköistä, kun peli ei kulje. Tarvitsee tappiosta ottaa hieman omaankin piikkiin. Muutaman kerran minulla oli heikko merkki päällä, vaikka olisi pitänyt olla toisin. Sisäpelissä nukahti välillä pelinjohto, välillä pelaajat. Ei tässä kukaan saa puhtaita papereita, soimasi Ojala toisaalta itseään ja toisaalta suojattejaan.

Toisella jaksolla Paukun ulkopeli tiivistyi ja sisäpelistäkin löytyi onnistujia. Koskinen kotiutti toistamiseen hyvällä välilyönnillä. Pori tuli vielä tasoihin, mutta Outi Ahon lyömä 2-1 –juoksu riitti tällä kertaa jaksovoittoon.

– Jos meillä räpylä kestää, meille riittää sisäpelissä pinna tai kaksi jakson voittoon. Niinhän siinä nyt juuri kävi, totesi Ojala.

Pori onnistui kahdesti supervuoroparissa Paukun pelaajien sortuessa omalla tasoittavallaan luokattomiin suorituksiin.

– Supervuorossa palasimme ensimmäisen jakson juttuihin. Lyönneissämme ei ollut mitään järkeä. Pelaajat löivät sellaisia lyöntejä, mitä eivät ole ikinä lyöneet. Pelimme tukehtui täysin. Onneksi vastustajan juoksut tulivat hyvillä lyönneillä, lohduttautui Ojala.

Paukun parhaita olivat kotiuttajajokeri Koskinen sekä etenkin ulkopelissä onnistuneet sieppari Aho ja kolmospolttaja Maija Rinnetie.

– Marin kotiutukset olivat hyviä lyöntejä. Hänen pitäisi vaan aina lyödä sellaisia. Pelaajan pitäisi luottaa siihen, että kun lyöt kaksi kertaa väliin, lyöt myös kolmannen ja neljännen. Lyöntejä ei pitäisi lähteä muuttamaan. Silloin kun kulkee, niin silloin kulkee. Maija Rinnetie tuli pitkästä aikaa pelaamaan ykköspesistä ja selviytyi hyvin. Hän oli etenkin ulkopelissä uudella pelipaikalla hyvä, kehui Ojala. HäSa

Asiasanat