Uutiset

Porilainen hiusmuoti jatkaa kohti kesää

Porin Ässien ja heidän faniensa taistelutahto otti jääkiekkokauden ratkaisujen hetkillä hiuksissa irokeesin mallin ja puna-mustat värit. Kulta ei tällä kertaa tähän tyyliin istunut, mutta maanantai ei tuonut masentuneita fanijonoja porilaisten parturi-kampaamojen oville.

– Ei ole ollut jonoa. Vielä lauantaina leikkasin yhden irokeesin ja hän ainakin aikoi pitää sitä pidempään, kävi miten kävi, kertoo Parturi-kampaamo Hiusteamin Hanna Pietilä.

Hiusstudio Capill pääsi lehtiin ja televisioon sinä liikkeenä, joka leikkasi ja värjäsi Ässä-pelaajien kuontalot. Tämä poiki sille keskimäärin pari fanileikkausta päivässä.

– Vaikea sanoa kokonaislukumäärää. Jonakin päivänä kävi neljä fania, jonain ei yhtään. Lisätöitä pelaajien keksimä juttu toi kyllä jonkun verran, sanoo parturi-kampaaja Piia Hjelman.

Jääkiekkokatsomoissa nähtiin kaikki mahdolliset versiot aiheesta irokeesi. Osa niistä leimasi selvä kotikutoisuus. Hjelman jakaa mallit kahteen päätyyppiin, jotka vaativat, tai mahdollistavat, erilaiset jatkokäsittelyt.

– Jos sivut oli täysin ajeltu, täytyy irokeesikin leikata pois. Mutta jos hiusta on sivuilla vähääkään, niin ne voi aluksi yhdistää töyhtöön, sanoo Hjelman ja muistuttaa, että irokeesi on tällä hetkellä ihan muodikas kampaus.

– Ehkä Ässä-kampausta voisi kuitenkin vähän pehmentää, ettei se jää niin rajuksi.

Hjelmanin mukaan myös värjäyksessä käytettiin kaikkia mahdollisia keinoja. Osa käytti rohkeasti punaista ja mustaa kestoväriä, osa suihkutti hiuksiinsa pesussa lähteviä spray-sävyjä. HPK:n oranssia vaarallisen läheltä liipannut sävy napattiin todennäköisimmin hennapullosta.

Hjelmanille itselleen jäi kiekkokaudesta hauskat muistot.

– Ei täällä kampaamossa mistään muusta puhuttukaan kuin Ässistä. Naiset ja tytöt ja pojat ja miehet ja kaikki!

Hän uskoo, että surutyö on nopeasti tehty ja keesit heiluvat kohta Porin kaduilla hilpeästi kohti kesää.

– Joukkueesta en tiedä, mutta ainakin fanit ovat tosi ylpeitä hopeasta eikä irokeesejä ihan heti leikata pois. (HäSa)

Päivän lehti

9.4.2020