Uutiset

Porilaispurjehtijat kiilasivat kärkeen SM-avauksessa

Kolmipäiväiset purjehduksen Vilka-luokan SM-purjehdukset saatiin perjantaina käyntiin Vanajanselällä ajetulla kolmella lähdöllä. Tänä vuonna SM-kisoihin lähti mukaan 23 venekuntaa, ja ensimmäisen päivän lähdöt saatiin purjehtia mukavissa, noin neljän sekuntimetrin tuulissa. Tosin kisan ensimmäistä lähtöä viivästytti tuulen pyöriminen ja rataa jouduttiin muuttamaan pariin otteeseen ennen kuin startti saatiin matkaan.

Porilaista BSF pursiseuraa edustava pari Ville Aalto-Setälä–Eveliina Aalto-Setälä oli perjantain purjehduksen vakuuttavin venekunta. Pari voitti puhtaasti kaikki kolme ajettua lähtöä ja otti vahvan otteen mestaruudesta taisteltaessa. Myös Lappeenrannan Pursiseuran pari Jukka Kotisalo–Outi Piiparinen voi olla perjantain esitykseensä tyytyväinen. Kaksikko purjehti kaksi kakkossijaa ja oli kerran lähtönsä kolmospaikalla. Eroa johtavaan pariin on vain neljä pistettä.

Kai Saarhelo–Jaakko Mikkonen selvitti kaksi ensimmäistä lähtöä mainiosti, mutta päivän viimeisen lähdön kahdeksas sija pudotti heidät kolmospaikalle kuusi pistettä toisesta sijasta. Neljänneksi purjehtinut kaksikko Simo Lehtinen–Jouko Saarhelo on vain yhden pisteen päässä takana, eikä viideskään pari Riku Vääriskoski–Senja Vuoristokaan ole kuin neljä pistettä perässä, joten lauantain lähtöihin riittää jännitystä.

Muutaman kymmenen vuoden ajan Viklaa purjehtinut Claus Carpelan ei sen sijaan saanut tuntumaa Vanajaveden aallokkon. Sijat kuusi, kymmenen ja kolmas oikeuttavat viklakonkarin vasta kuudennelle sijalle avauspäivän jälkeen.

Porilaispurjehtijoiden vahva panos avauspäivänä kertoo laivueen taidoista. Kärkinelikosta kolme kipparia edustaa BSF-seuraa.

Vanhuksilla oma sarja

Viklojen SM-purjehduksissa kisaavat myös vanhat puuveneet omassa sarjassaan. Avauspäivän parasta vauhtia Oldies-sarjassa piti ex-hämeenlinnalainen, nykyisin BSF-seuraa edustava Henry Nordenswan. Tampereen Robert Bjurström on kolme pistettä jäljessä ja tänä vuonna 50 vuotta täyttävää Lalaika-venettä kipparoiva Anssi Kasurinen on luokan kolmospaikalla. Kasurinen edustaa järjestävää Vanajaveden Purjehtijat -seuraa.

Lauantaille sääennuste lupaa kevyttä tuulta, mutta kilpailunjohtaja Antti Ala-Talan mukaan tarkoituksena on purjehtia kolme täyttä lähtöä, joista ensimmäisen on määrä alkaa kello 11. Kilpailukeskuksena toimii Petäys-Resort. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.5.2020