fbpx
Uutiset

Porraskosken koulusta karavaanarikeskus

Porraskosken koulu lähiympäristöineen voidaan vuokrata leirintäaluekäyttöön, päätti kaupunginhallitus kokouksessaan 28. toukokuuta.

Alueen vuokraa SF-Caravan Ydin-Häme ry. Yhdistys toivoi vuokra-ajaksi 5–10 vuotta, mutta sopimuksen kestoksi päätettiin 3 vuotta. Alue on määritetty pientaloasumisen alueeksi, ja vakituisluonteinen leirintämatkailukäyttö edellyttää asemakaavan muutosta. Asemakaavan muutos laitetaan vireille nopeasti.

Yhdistys haluaa ostaa alueen

SF-Caravan Ydin-Hämeen puheenjohtajan Hannu Anttosen mukaan tarkemmat neuvottelut vuokrasopimuksesta ja sen jatkosta aloitetaan heti ensi viikolla.

– Tarkoitus on neuvotella optio siitä, että pystyisimme lunastamaan alueen, kun se on kaavoitettu leirintäalueeksi. Yhdistyksen ei ole järkeä ryhtyä kunnostamaan ja rakentamaan ilman, että vuokrasopimukseen saadaan maininta jatkosta.

Anttonen harmittelee, että alle 5-vuotinen vuokrasopimus vie mahdollisuuden anoa EU-tukea alueen kunnostamiseen. Yhdistys kuitenkin toivoo saavansa alueen käyttöönsä jo kesäkuussa.

Alueella sijaitsee vuosia tyhjillään olleet Porraskosken koulun rakennukset.

Vanha koulurakennus, joka on suojeltu, on päässyt lähes käyttökelvottomaan kuntoon. Vuonna 1962 rakennettu koulurakennus voitaisiin kunnostaa talkootyönä Caravan-yhdistyksen ja mm. Porraskosken kyläyhdistyksen käyttöön kokous- ja toimistotilaksi. Lisäksi yhdistys saa rakentaa tontille rantasaunan.

Kyläyhteisön nousu vai tuho?

Porraskosken-Järventaustan kyläseura kannatti alueen vuokraamista. Seura näkee mahdollisuuksia yhteistoimintaan ja uskoo leirintäalueen tuovan kylään uusia tuulia ja vireyttä. Vuokraamista kannattivat myös maaliskuussa järjestettyyn kuulemistilaisuuteen saapuneet kyläläiset.

Hanketta vastustavat neljä naapuria, joiden mukaan noin 50 asuntoautoa tai -vaunua vetävä leirintäalue aiheuttaisi häiriötä ja olisi “kauniin kyläyhteisön varma tuho”. (HäSa)

Menot