Uutiset

Pörrin kova kohtalo

Kesäloma oli onnistunut kaikin puolin, mökkivalinta hyvä ja ilmat suosivat. Mutta tulivatko kaikki perheenjäsenet mökiltä kotiin?

Pörri otettiin hetken mielijohteesta läheisestä maatalosta. Lapset mankuivat ja perheen vanhemmat ajattelivat, että olkoon, otetaan kissanpentu. Ehkä lomakin olisi rauhallisempi, kun lapset saisivat leikkiä kissanpojan kanssa.

Aluksi olikin ihanaa, kun lapset temmelsivät kaiket päivät vallattoman kissan kanssa. Mutta sitten lapset innostuivat vesileikeistä ja Pörri unohtui. Perheen äitikään ei oikein pitänyt kissanpennusta, joka askelsi ruokapöydällä ja pissasi matoille.

Pentu heitettiin ulos rappusille ja vesikuppi perään. On helpompi, kun se on ulkona ja on niin lämmintäkin, kyllä se ulkona pärjää.

Kotiinlähdön koittaessa oli helppo unohtaa Pörri mökin rappujen alle. Ei sitä kaupunkikotiin voisi edes ottaakaan. Lapset eivät siitä enää välittäneet. Niinpä se jäi kaksi ja puolikuukautisena oman onnensa nojaan tyhjälle kesämökille.

Eräs ystäväni, eläinsuojeluvalvoja, tapaa päättää sähköpostiviestinsä lauseella: Eläimen silmistä Jumala katsoo sinua silmiin, tunnetko sen? Uskallan siteerata lausetta tässä.

Jos jokin liikahti sydämessäsi käy hakemassa Pörri pois. Ellet jaksa tai halua, ilmoita Pörrin olinpaikka paikalliselle eläinsuojeluyhdistyksen jäsenelle. Sinun ei tarvitse ottaa sitä kaupunkikotiisi. Kissalle haetaan yhdistyksen avulla uusi vastuullinen koti. Tärkeintä on, että välität sen verran, että ymmärrät yhden perheenjäsenistäsi jääneen sittenkin mökille.

Johanna Hakala

Valkeakoski