Uutiset

Porsche GT3 -lähtöjen voitot Viroon ja Pohjanmaalle

Voimakkaita autoja, nuoria ja varttuneempia kilpa-ajajia, sekä monipuolista kilpailua tarjoava Finnish Touring Cars Cup -sarja (FTCC) starttasi lauantaina kautensa Ahveniston moottoriradalla. Sarjan pääluokka, Porsche GT3 Cup Challenge, on viime vuosina kasvanut merkittäväksi reitiksi ratalajien ammattilaisuuteen.

Kuluvana vuonna Porsche-luokka sai ensimmäisen baltialaiskilpailijan. Raimo Kulli, aiemmin myös Haukka sukunimellä esiintynyt virolaiskuljettaja on kilpaillut Suomessa jo 2000-luvun alussa. Hän tuli tutuksi erityisesti Sport- ja Super 2000 -luokissa. Miehen meriittilistalla on SM-pronssi vuodelta 2008. Nyt käsissä on ensi kertaa Porsche GT3. Sen lisäksi Kulli kilpailee BMW-merkkiluokassa ja Formula Scandic -sarjassa.

Ahvenistolle vuosien tauon jälkeen palannut puoliammattilainen tarvitsi vain muutamia kierroksia löytääkseen parhaan vauhdin. Kulli ajoi täpärästi paalupaikalle ja myös avauskisan voittoon.

Päivän ensimmäinen lähtö oli kuitenkin tasainen. Ykkösruudusta startannut virolainen ajoi voittajana ruutulipulle. Luokan hallitseva mestari Johan Westergård hiillosti koko 15 kierroksen ajan. Lopulta eroa oli vain 0,26 sekuntia.

– On tässä tosiaan hieman ollut opettelemista. Ei tämä ehkä ole ihan paras paikka aloittaa uudella autolla kilpaileminen, Kulli naurahti.

– Vaikka tunnen radan hyvin, ovat ajolinjat täysin erilaiset. Ei tämä helpolta tuntunut, kuivaa keliä kiitellyt kuski pohti.

Kakkoslähdössä asetelmat muuttuivat. Luokan junioriohjelmaan valittu Emil Westman vältti ensimmäisen mutkan kolarin ja pakeni loputa voittoon. Raimo Niemi välttyi myös pahimmilta osumilta ja ajoi kakkoseksi. Alun sumaan joutunut Kulli nousi kisan edetessä vielä kolmanneksi.

– Vältyin osumilta, eikä kukaan keilannut minua radalta. Sanotaan, ettei kisaa voi voittaa ensimmäisessä mutkassa, mutta minulle taisi nyt käydä niin, Westman virnisti.

– Sen jälkeen, kun turva-auto lähti radalta, pystyin kontrolloimaan omaa vauhtiani.

Riihimäen Urheiluautoilijoita edustava Julle Laivola, 15, oli avauslähdön kuudes. Janakkalalainen viritteli aamun lämmittelyn jälkeen sadetanssia.

– Testeissä huomasin, että olen märällä suhteessa nopeampi kuin kuivalla kelillä, joten toivon iltapäiväksi sadetta, Laivola mietti.

Sadetta ei tullut ja Laivola epäonnistui aika-ajossa, mutta korjasi tilannetta nousten ensimmäisen lähdön kuudenneksi. Toisessa lähdössä Laivola nousi komeasti neljänneksi.

Vahvasti uutena luokkana Porsche GT3 Cup Challengen rinnalla FTCC-sarjaan kotiutunut V1600 kokosi kisaan 16 kilpailijaa. Molemmat lähdöt olivat äärimmäisen tasaväkisiä. Kauhavan Juho Siekkinen puristi niukasti ykköseksi ennen Simo Rauhalaa. Hattulalainen Suvi Jyrkiäinen oli tasaisessa keskijoukossa 11.

Myös toisessa lähdössä Siekkinen vei voiton ja Rauhala oli kakkonen. Jyrkiäinen kävi jälleen tiukkaa kisaa tasaisessa kuuden auton nipussa ja oli nyt hienosti kymmenes. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic