Uutiset

Porseland avaa kauden Pelicansin vieraana

Jääkiekkoliigassa alkaa kova rypistys maaottelutauon jälkeen. Esimerkiksi HPK pelaa kuukauden aikana kolmetoista ottelua.

Kerho jatkaa Liigaa keskiviikkona Lahden Pelicansin vieraana. Perjantaina on vuorossa viikon kotiottelu Oulun Kärppiä vastaan ja lauantaina HPK kohtaa SaiPan Lappeenrannassa.

Puolustaja Mathias Porseland korkkaa pelikautensa keskiviikkona. Ruotsalaispelaaja liittyi HPK:hon tauon aikana.

Kerholle Porseland, 30, on tuttu mies. Hän pelasi oranssipaidoissa edellisen kerran kaudella 2011–12. Sen jälkeen Porseland on pelannut KHL:ssä ja viime kauden kotimaansa liigassa Brynäsin joukkueessa.

HPK saa pelihommiin mukaan myös kauden terävästi aloittaneen Philippe Cornet´n, joka loukkaantui lokakuun alussa Kuopiossa. Myös edellisessä Pelicans-ottelussa loukkaantunut Joonas Lehtivuori on toipunut pelihommiin.

– Porseland ei ole tällä kaudella pelannut. Tiesimme kuitenkin, että hän on ammattilainen ja pitänyt itsestään hyvää huolta, kertoo HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Hän muistuttaa, että HPK pelaa kahdeksan päivän sisään viisi kovaa ottelua.

– Voi olla, ettei Porseland pelaa niistä jokaista.

Porseland pelaa Lahdessa Henrik Forsbergin pakkiparina. Muut puolustuksen kaksikot ovat Petteri Nikkilä–Lehtivuori ja Joni Tuulola–Oskari Manninen. Richard Stehlik on seitsemäntenä puolustajana.

Stehlikin koesopimus Kerhon kanssa päättyy lauantaina.

– Lauantaina on tehtävä päätös, jatkaako hän meillä. Vielä en pysty sitä sanomaan, Pennanen tuumaa.

Cornet aloittaa Lahdessa Niko Kapasen johtamassa hyökkäysvitjassa, jonka toisena laiturina on Eero Somervuori. Muut ketjut ovat Sakari Manninen–Otto Paajanen–Janne Lahti, Teemu Turunen–Oula Palve–Juho Keränen ja Jaakko Turtiainen–Severi Sillanpää–Waltteri Hopponen.

HPK:n sairaslistalla ovat kuumetta poteva puolustaja Teemu Suhonen ja reilun kuukauden päästä ruotuun palaavat hyökkääjät Juha Koivisto ja Julius Valtonen. Venäläisen Kirill Tulupovin koesopimuksen Kerho purki tauolla.

– Fiilis on odottava ja hyvä. Tauolla saimme harjoitella hyvin, tehdä testejä ja huilata, Pennanen sanoo.

Kerhon alkukausi on ollut erittäinkin hyvä. Joukkue on tiukassa sarjassa neljäntenä – kakkossija on vain neljän pinnan päässä, mutta toisaalta yhdentenätoista oleva keskiviikon vastustaja Pelicans on neljä pistettä hämeenlinnalaisten takana.

HPK voitti Pelicansin Ritariareenassa, kun Hämeen herruudesta otettiin ensimmäisen kerran tällä kaudella mittaa.

– Pelicans on työteliäs joukkue, jolta löytyy myös ratkaisuvoimaa. Se on myös kova kotijoukkue. Omilla vahvuuksillamme lähdemme keskiviikkona voittamaan – aktiivisella pelillä ja hyvällä hyökkäyksellä, Pennanen sanoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic