Uutiset

Pörssikärki niittasi voittomaalin

HPK:n vahva meno jääkiekon A-nuorten SM-liigassa sen kuin jatkuu. Kerho päätti kolmen ottelunsa viikon sunnuntaina kotihallissa: Joensuun Jokipojat kaatui 2–0 (0–0, 1–0, 1–0).

Tuttuja olivat HPK:n ratkaisijat. Nuorten liigan pistepörssin kärkimies Eetu-Ville Arkiomaa laukoi joukkueensa ensimmäisen komean yksilösuorituksen päätteeksi. Pörssin nelonen Santeri Vuoti puolestaan sinetöi loppunumerot tyhjiin 40 sekuntia ennen loppua.

Miika Heikkilä ja 21 torjuntaa kauden neljänteen nollapeliinsä tarvinnut maalivahti Juuse Saros ansaitsivat syöttöpinnan Arkiomaan ylivoimaosumaan.

– Olen saanut pelata hyvässä ketjussa ja helppo on ollut pelata, tällä kaudella 30 ottelussa saldon 13+23=36 takonut Arkiomaa jutteli.

Hän hyökkää tasaviisikoin samassa ketjussa Vuotin (10+19=29) ja sentterinä peliä junailevan Mikko Lahtelan (10+10) kanssa. Ylivoimapeliä Arkiomaa pyörittää puolestaan Joona Monton ja Mika Heikkilän kanssa.

Arkiomaa osaa sanoa, miksi HPK:n A-nuorten kausi on sujunut suorastaan huikeasti.

– Taistellaan ja meillä on hyvä veskari. Ryhmämme on lisäksi tasainen. Joukkueena näitä pelejä voitetaan.

Kerhon A-nuorten päävalmentajan Olli Salon mukaan 19-vuotias Arkiomaa on kehittynyt tasaisesti.

– Hänen liikkeensä on huikea. Arkiomaa on ollut yksi johtavista hyökkääjistämme. Hyvä tulee, kun pojasta kasvaa vielä enemmän mies, valmentaja arvioi.

Toisen polven …kiekkoilija

Toisen polven kiekkoilijoita on parrasvaloissa tai sinne nousemassa lähes joka seurassa. Vähän varttuneemmat lätkän ystävät muistavat, kuinka Arkiomaan nimikin oli usein tilastoissa liigaotteluissa. Eetu-Villen isä Tero Arkiomaa pelasi liigaa 15 kautta ja 457 runkosarjan ottelua (136+145=281) KalPan, JoKP:n, SaiPan, Lukon ja Ässien paidassa kausilla 1986–2000.

– Isä käy Riihimäeltä seuraamassa pelejämme. Ei hän enää muuten jääkiekossa mukana ole – mitä nyt minua neuvoo. Sieltä tulee hyviä pieniä vinkkejä, ammattikoulussa opiskeleva Eetu-Ville Arkiomaa kertoi.

Hänen lajivalintansa oli ymmärrettävästi aikoinaan helppo. Pelit alkoivat Riihimäen Nikkareissa, mutta jo nuorempana C-junnuna Arkiomaa tuli Kerhoon.

– Kotona ei painostettu valitsemaan jääkiekkoa, mutta laji on vaan vienyt mukanaan. Tavoitteenani on pitää hauskaa ja pelata. Mitään paineita en aio ottaa.

Loistava …alivoima

HPK loisti sunnuntaina erityisesti alivoimapelissään, jota se sai uurastaa peräti 18 minuuttia.

– Huikeasti tapettiin jäähyjä. Saros pelasi nollapelin ja se on aina loistava suoritus. Hän kuitenkin kiittää nyt varmasti kenttäpelaajia tuolla pukukopissa, kehui Salokin joukkueensa uhrautuvaa taistelua.

Jäähyjen jakautuminen kummastutti Saloa ja ehkä montaa muutakin. Tasakentin HPK oli nimittäin selvästi vastustajaansa edellä. Kiekollisempi joukkue istui kuitenkin paljon enemmän jäähyllä kuin tiukasti puolustanut vastustajansa.

– Teimme peliä, mutta kudit viuhuivat karkeasti yli maalin. Toisaalta Jokipojat sai pelin vaikeaksi. Olen kuitenkin joukkueeseen tyytyväinen. Tämä oli nihkeän viikkomme pirtein peli. Pelissä oli taas tunnetta ja intohimoa, Salo sanoi. (HäSa)

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic