Uutiset

Portsariheitto puri Punaportilla

Hämeenlinnan Judoseuran edustusjudoka Sampsa Koivulahti, 20, ei ole levännyt punkassaan Parolannummen kasarmilla. Tammikuussa varusmiespalveluksensa aloittanut Koivulahti näytti mistä suomalainen sotilas on tehty juhliessaan voittoa seuransa perinteisissä Hämeenlinna Shiai -kisoissa lauantaina Punaportin liikuntahallissa.

Koivulahti voitti sarjan 73 kiloa finaalissa seuratoverinsa Sikko Kaewasan, 18, noin kahden ja puolen minuutin väännön jälkeen. Koivulahti kuittasi Kaewasan suoritusyrityksen komealla ipponilla.

– Se oli sellainen portsariheitto. Onneksi sai päätettyä ottelun (neljän minuutin kamppailu) hyvissä ajoin, huokaili Koivulahti.

Mustavöinen Koivulahti ei kukistanut huonoa judokaa. Kaewasa on nimittäin tuore sarjan 73 kiloa SM-pronssimitalisti.

– Olemme otelleet finaalissa kerran aiemminkin, mutta siitä on jo aikaa. Sikko on kova ottelija, jonka kanssa pitää olla aina tarkkana.

– Olen yllättävän hyvässä kunnossa, vaikka en ole treenannut tänä talvena läheskään niin paljon kuin aiemmin. Armeija on edennyt kuitenkin ihan suunnitelmien mukaan, ja perjantaina alkaa reserviupseerikoulu Haminassa. Palaan Parolaan juhannuksena, ja vasta syksyllä aloitan kovemmat treenit, Koivulahti suunnittelee.

Koivulahden viime vuoden paras saavutus oli kansainvälisen Finnish Junior Openin hopeamitali. Miesten sarjoissa hän on saavuttanut SM-kisoissa sekä hopeaa että pronssia.

Koivulahti jaksoi vääntää yllättävän hyvin lauantain kisoissa. Mies otteli kotitatamillaan kolme ottelua, joista kaksi päättyi ipponiin. Ensimmäisessä ottelussaan hämeenlinnalainen voitti Keravan Bodonoksen Atte Kolehmaisen. Toisessa ottelussa helsinkiläisen Finndain mustavöinen Michael Arndt tarjosi kunnon vastuksen, mutta taipui lopulta yukolla.

Kaewasa palautteli SM-kisoista

Sikko Kaewasa jyräsi finaaliin kahdella ipponilla. Ensimmäisessä ottelussa SM-mitalistilta kyytiä sai Espoon Judo-Kanin Petri Peitsalo. Toisessa kamppailussaan Kaewasa löi muutamassa sekunnissa Hollolan Holjutainin Teemu Kankaan.

Sikko aloitti finaalinkin hyvin, mutta pieni herpaantuminen osui huonoon saumaan.

– Kaveri sai vietyä jalat taakse, enkä päässyt väistämään. SM-kisat taisivat vielä hieman tuntua rahkeissani. Niistä kisoista on aikaa kuitenkin vasta viikko, Kaewasa muistutti.

Kaewasa seurasi kilpakumppaniensa otteita tarkasti tatamin reunalla. Finaalivastustajan metkut olivat kuitenkin jo etukäteen hyvin selvillä.

– Tutun vastustajan kanssa on mukava otella, vaikka se onkin välillä aika vaikeaa, Kaewasa nauroi.

Hämeenlinnan Judoseura menestyi tänäkin vuonna hyvin Shiai-kisoissa. Seuran saalis oli yhdeksän kultaa, seitsemän hopeaa ja viisi pronssia. Punaportin kisoissa oli mukana 400 judokaa 57 seurasta. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic