fbpx
Uutiset

Porvari voi nukkua yönsä rauhassa

Kansanedustaja Jaakko Laaksolla (vas.) piisaa puhujanlahjoja. Äidinkielen opettajat eivät ole turhaan valinneet häntä aikanaan vuoden puhujamestariksi. Laakso selittää sujuvasti mustan valkoiseksi ja kääntää taitavana julkisuuspelurina voitokseen jopa töppäyksensä.

Laaksolle viime ajat ovat olleet yhtä juhlaa, vaikka maailmanvallankumous on pysyvästi telakalla.

Porvari voi nukkua yönsä rauhassa, kun “vallankumoukselliset” tyytyvät loputtomasti todistelemaan Ernesto Che Guevaran sankaruutta. Ihan kuin sillä olisi väliä.

Suomessakaan ei ole enää kuin entisiä taistolaisia, jotka kuitenkin Laakson johdolla savustivat onnistuneesti puolueestaan puheenjohtajan. Vallankeikaus sekin.

Laakso etunenässään äärivasemmisto työntää samalla kiilaa revisionistien linnakkeeseen: mikäs olisi sen herkullisempaa kuin päästä syömään SDP:tä sisältäpäin. Tuskin demarit ovat niin typeriä, että ottavat änkyräkommareita rivejään nakertamaan.

Ja kaiken seurauksena porvari nukkuu edelleen yönsä rauhassa. Äärivasemmisto hajottaa itse itseään.

Jaakko Laakso tuli lehtihaastattelussa nimittäneeksi aivan kuin vahingossa puolueensa entistä puheenjohtajaa Suvi-Anne Siimestä, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaa Liisa Jaakonsaarta (sd.) ja kansanedustaja Ulla Anttilaa (vihr.) Nato-kiimaisiksi sotasisariksi. Rumasti sanottu.

Vähemmistökommunistien Tiedonantajan toimittajana karaistunut Laakso tietää mitä sopulit haluavat: häntä itseäänhän Mauno Koivisto aikanaan nimitti peräti sopulilauman johtajaksi.

Julkisuus janoaa sujuvia sanakäänteitä ja tuoreenmakuisia luonnehdintoja poliitikoista. Sisällöstä tai hyvästä mausta ei aina ole niin väliä, kunhan tekstiä tulee kuin konekivääristä kuteja.

Eläinkuntaan liitetyt ilmaisut eivät ole kuuluneet eivätkä kuulu suomalaiseen poliittiseen kulttuuriin.

Kiimasta puhuminen on sitä paitsi useimpien poliitikkojen yhteydessä räikeää liioittelua. Naisia ja miehiä ei tarvitse asiassa edes turhanpäiväisesti erotella. Tässä tapauksessa pilkka kolahti kuitenkin naisten nilkkaan, minkä Laakso osasi vuorenvarmasti ennakoida.

Laakso arvasi, että hänen edustajasisarensa suivaantuvat ja hän saa tilaisuuden tulla julkisuuteen pyytämään anteeksi kovin nöyrästi ja katuvana. Nyt nekin, jotka eivät jaksa selata Suomen Kuvalehteä, tietävät kuka nimitteli ketä ja kuinka kauhean törkeätä moinen oli.

Tiedonantajan pääkirjoituksessa Suvi-Anne Siimestä pilkataan pikkuporvarilliseksi, mutta se ei ole sellainen herja, josta kukaan vasemmistossa enää hätkähtäisi. Tai sitten kommunistilehti on oikeassa.

Jaakko Laaksolla on takanaan valtti, jota ei ole niillä poliitikoilla, jotka eivät voi sanoa suoraan mitä Suomen mahdollisesta liittoutumisesta ajattelevat. Kansa vastustaa Nato-jäsenyyttä.

Kansa saa olla muutenkin väärässä kuin vain valittaessa Suomen edustajaa euroviisuihin.

Menot