Uutiset

Porvoon ampumisen selvittely jatkuu – monia kysymyksiä vielä auki

Operaatio ei poliisin mukaan liity mihinkään aiempaan käynnissä olleeseen rikostutkintaan, vaan kyse oli hätäkeskuksen kautta tulleelle hälytykselle menosta.
Operaatio ei poliisin mukaan liity mihinkään aiempaan käynnissä olleeseen rikostutkintaan, vaan kyse oli hätäkeskuksen kautta tulleelle hälytykselle menosta. Kuva: Mauri Ratilainen

Porvoossa sattuneen ampumatapauksen ja Tampereen takaa-ajon selvittely jatkuu. Poliisi ei ole toistaiseksi vahvistanut, ovatko Tampereen seudulla kiinni otetut kaksi ihmistä samat, joita epäillään murhan yrityksestä Porvoossa. Kaksi poliisia haavoittui ampumisessa Porvoossa sunnuntain vastaisena yönä.

Poliisi otti sunnuntai-iltana kiinni kaksi ihmistä Tampereen seudulla puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi.

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee, että kiinni otetut liittyvät Porvoon ampumatapaukseen.

Takaa-ajo eteni Tampereelta Ylöjärven suuntaan. STT:n paikalla olleen kuvaajan mukaan useita poliisiautoja oli pysäytetty Kolmostielle Hämeenkyrön ja Ikaalisten välille tapahtuneen jälkeen.

KRP:n mukaan takaa-ajossa ei tullut henkilövahinkoja, mutta siinä kärsittiin kuitenkin kalustovaurioita epäiltyjen ammuttua poliisin ajoneuvoja kohti ja ajettua niitä päin.

”Se tuli todella kovaa ja ajoi holtittomasti”

Ilta-Sanomien saamassa silminnäkijävideossa näkyy, kuinka raskaasti varustettu poliisi osoittaa aseella tummiin vaatteisiin pukeutunutta miestä, joka seisoo kädet ilmassa autotiellä. Tien penkalla oleva, harmahtava farmariauto on pahoin lommoilla.

Iltalehden saamassa silminnäkijävideossa puolestaan kaksi tummiin pukeutunutta miestä on polvillaan tien penkalla kädet ilmassa auton lähettyvillä.

Ilta-Sanomille aiemmin puhunut silminnäkijä kertoo, että näki Kolmostiellä, kun ohi ajoi vihertävän harmaa Volvo V50 Ruotsin kilvissä. Sitten perästä tuli noin kaksikymmentä poliisiajoneuvoa.

– Se tuli todella kovaa ja ajoi holtittomasti. Ensin tuplakeltaisella ohitse ja sitten ohitti pientareelta, pelkällä etunimellä Sami puhunut silminnäkijä kertoo Ilta-Sanomille.

Sami kertoi olleensa jonossa Hämeenkyrön ja Ikaalisten puolimatkassa ja edessä näkyi paljon sinisiä valoja.

STT ei ole toistaiseksi tavoittanut poliisia kommentoimaan kiinniottoa tarkemmin.

Hälytyksen tehnyt henkilö ”mielenkiintoinen”

Sunnuntain vastaisena yönä kaksi miestä avasi poliisin mukaan tulen kahta poliisia vastaan Ölstensin pienteollisuusalueella. Poliisit olivat tulleet paikalle hätäkeskuksen välittämän hälytystehtävän perusteella.

KRP piti sunnuntaina alkuillasta tiedotustilaisuuden tapahtuneesta, mutta vastauksia Porvoon ampumisen yksityiskohtiin tuli niukasti.

– Kun poliisi tuli paikalle, uhattiin heitä lähes välittömästi aseella ja heitä vaadittiin luopumaan aseista. Tilanne johti siihen, että tuli avattiin ja poliisit loukkaantuivat, apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen Itä-Uudenmaan poliisista kertoi.

Paikalle tuli yhteensä useita kymmeniä poliiseja sekä helikoptereita. Epäillyt pääsivät kuitenkin pakenemaan paikalta.

Operaatio ei poliisin mukaan liity mihinkään aiempaan käynnissä olleeseen rikostutkintaan, vaan kyse oli hätäkeskuksen kautta tulleelle hälytykselle menosta. Hälytyksen tehnyttä henkilöä poliisi kuvaili ”mielenkiintoiseksi”. Tarkempia tietoja hälytyksestä ei vielä ole kerrottu.

KRP ei ole tarkentanut tapahtumien kulkua

KRP ei ole myöskään kertonut, miten se pääsi Tampereella olleiden miesten jäljille.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen totesi vain Ylen iltauutisissa, että epäillyt paikallistettiin Tampereelle.

– Kiinniottoa yritettäessä he lähtivät ajamaan karkuun ja myöskin ovat ampuneet poliisia kohti takaa-ajettavasta autosta, Kolehmainen sanoi Ylelle.

Tapahtumien kulkua tarkennetaan, kun se on mahdollista, KRP kertoo.

Keskusrikospoliisi ei ole kertonut yksityiskohtia kiinniotetuista, näiden motiivista tai esimerkiksi sitä, liittyykö tapaukseen järjestäytynyttä rikollisuutta. Poliisi ei ole tutkinnallisista syistä myöskään kertonut, käyttivätkö poliisit aseitaan Porvoossa.

Uusi operaatio Porvoossa?

Iltalehden ja Ilta-Sanomien mukaan poliisilla oli vielä sunnuntaina operaatioita Porvoossa. STT ei tavoittanut yöllä poliisia vahvistamaan, onko kyseessä ollut rikospaikantutkinta vai jotain muuta.

Tutkintaa johtava KRP:n rikoskomisario Kimmo Huhta-aho totesi Iltalehdelle, että ”poliisilla on ollut operaatio, joka liittyy aikaisempaan Porvoon ja Tampereen seudun poliisitehtäviin”.

Mainos