Uutiset

Oikeus vangitsi toisen Porvoon poliisiammuskeluista epäillyn: Isoveljen vangitsemisistunto on määrä pitää myös iltapäivällä

Tiedotusvälineet pääsivät saliin oikeudenkäynnin aluksi, ennen kuin juttu käsiteltiin yleisön läsnä olematta.
Nuorempi Porvoon poliisiammuskeluista epäilty peitti kasvonsa vangitsemisoikeudenkäynnin alussa. Kuva: Joel Maisalmi
Nuorempi Porvoon poliisiammuskeluista epäilty peitti kasvonsa vangitsemisoikeudenkäynnin alussa. Kuva: Joel Maisalmi

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on päättänyt vangita Porvoon poliisiammuskeluista epäillyistä veljeksistä nuoremman.

Viikonlopun ampumavälikohtausta koskevia vangitsemisistuntoja käydään torstai-iltapäivänä kaikkiaan kaksi. Kello 13 käynnistyi toisen epäillyn vangitsemista koskeva istunto. Ensimmäiseksi vuorossa oli vuonna 1994 syntynyt.

Parrakas mies oli pukeutunut siniseen paitaan vangitsemisoikeudenkäynnissä. Oikeus vangitsi hänet torstaina kahdesta murhan yrityksestä todennäköisin syin epäiltynä.

Lännen Media on torstaina oikeustalolla paikalla seuraamassa vangitsemisia. Tiedotusvälineet pääsivät oikeussaliin vain hetkeksi seuraamaan ensimmäistä istuntoa, ennen kuin vangitsemisistunto julistettiin salaiseksi.

Vangitsemiskäsittelyssä käsitellään tietoja, jotka julkisuuteen vuotaessaan saattaisivat vaarantaa rikoksen esitutkinnan. Käytäntö on tavallinen kaikissa vangitsemisoikeudenkäynneissä.

Ensimmäisen veljen vangitsemisistunnon päätös annettiin noin kello 14. Hänen isoveljensä vangitsemisistunto on määrä pitää iltapäivällä myös, ensimmäisen istunnon jälkeen.

Rikosnimikkeet ovat tiettävästi samat myös vanhemman, vuonna 1989 syntyneen veljen kohdalla.
Syytteen nostamisen määräpäivä on ensimmäisen veljen osalta 24.1.2010.

Kaksi poliisia loukkaantui

Kaksi poliisia loukkaantui ampumisessa Porvoossa sunnuntain vastaisena yönä.

Poliisi oli saanut omaisuusrikokseen liittyvän hälytyksen Porvoon keskustan ulkopuolella sijaitsevalle pienteollisuusalueelle. Paikan päällä partiota odotti luotisade.

Tulitus alkoi välittömästi. Lännen Median tietojen mukaan poliisit eivät ehtineet käyttää tilanteessa asetta.

Molemmat partion poliisit loukkaantuivat ampumisessa. Toinen heistä on tiettävästi edelleen sairaalahoidossa.

Ampujat pakenivat paikalta.

Lähes vuorokausi Porvoon tapahtumien jälkeen sunnuntai-iltana poliisi otti miehet kiinni Tampereen pohjoispuolella Ikaalisissa. Kiinniottoa edelsi hurja takaa-ajo, jonka aikana veljekset ampuivat poliisia ja heittivät pakoautostaan tavaraa poliisin eteen.

Takaa-ajossa romuttui veljesten pakoauto, lisäksi kolme poliisiautoa kärsi vaurioita.

Veljekset ovat Ruotsin kansalaisia, toisella on lisäksi Suomen kansalaisuus. Miehet asuivat lapsina Porvoossa ennen kuin perhe muutti Ruotsiin.

Veljesten isä on suomalaistaustainen.

Miehet saapuivat kesäkuussa Porvooseen

Mediatietojen mukaan kummallakaan epäillyistä ei ole aiempia tuomioita vakavista rikoksista sen enempää Ruotsissa kuin Suomessa.

Ylen mukaan vanhempi veljeksistä on tuomittu parikymppisenä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sakkoihin jalkapallohulinoinnin yhteydessä. Ilta-Sanomien mukaan häntä on myös epäilty talousrikoksista, mutta epäilyt raukesivat.

Miehet saapuivat Porvooseen kesäkuussa. Jossakin välissä he matkustivat Ruotsiin, mutta palasivat Suomeen ampumista edeltävänä torstaina.

Lännen Median tietojen mukaan miehet viettivät motellissa kahden kuukauden ajan rauhallista elämää, ennen kuin ampuminen tapahtui. Motellin omistajalle he kertoivat työskentelevänsä remonttihommissa.

Omistaja kertoi kiinnittäneensä huomiota siihen, että veljekset palasivat aina töistä täysin puhtaissa vaatteissa.

Miesten vaatetus herätti huomiota muullakin tavalla, porvoolaisten mukaan veljekset pukeutuivat nimittäin ikäerostaan huolimatta identtisesti kuin kaksoset.

Juttua päivitetty 29.8.2019 kello 14.15: Päivitetty ensimmäisen vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeisin tiedoin.

Mainos