fbpx
Uutiset

Posti-kohusta huolimatta pääministeri Rinne jatkoi maakuntamatkailua – "Postiasiaakin sivuttiin", kertoo Ranuan työväenyhdistyksen puheenjohtaja

Posti-kohun keskellä oleva pääministeri Antti Rinne (sd.) tapasi oululaisia lauantaina maakuntamatkallaan. Sunnuntaina matka jatkui Lappiin. Kuva: Jukka Leinonen
Posti-kohun keskellä oleva pääministeri Antti Rinne (sd.) tapasi oululaisia lauantaina maakuntamatkallaan. Sunnuntaina matka jatkui Lappiin. Kuva: Jukka Leinonen

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ei Posti-kohun kiihtymisestä huolimatta perunut maakuntamatkaansa Lappiin, vaan tapasi Ranuan Teboililla sunnuntaiaamuna ranualaisia.

– Väkeä oli niin paljon kuin istumaan mahtui. Postiasiaakin sivuttiin. Yleisömäärä oli ranualaisittain hyvä, kertoo vierailua isännöineen Ranuan työväenyhdistyksen puheenjohtaja Keijo Ruonala.

Ihmisiä oli paikalla Ruonalan arvion mukaan 30–40, sen verran, mitä huoltoaseman kahviossa oli istumapaikkoja. Postikohun lisäksi paikalla olijoita kiinnostivat eläkkeet ja kouluasiat.

Lauantaina Rinne oli Oulussa. Kyse on sdp:n “Ministeri tulee kylään” -ohjelmasta. Demariministereiden on tarkoitus kiertää hallituskauden aikana kaikissa Suomen 311 kunnassa.

Ranualta Rinne siirtyi Kemijärvelle, jossa hänelle esitellään muun muassa kaupunkiin suunniteltua sellutehdashanketta.

Sellutehtaat olivat yksi Rinteen hallituksen ohjelmaneuvottelujen kovista kiistakysymyksistä. Keskusta ja vihreät olivat eri mieltä siitä, voidaanko Suomen ilmastotavoitteet ja uusien sellutehtaiden vaatimat lisähakkuut yhdistää.

Hallitusohjelmassa ei asiaan otettu kantaa kuin epäsuorasti. Ohjelmassa todetaan, että metsien hiilinieluja vahvistetaan.

Helsingissä odottaa illalla hallituksen kriisikokous

Tänään iltapäivällä Rinne tapaa Rovaniemellä kaupungin ja maakuntaliiton johtoa sekä yleisötapahtumassa rovaniemeläisiä.

Illalla Helsingissä pääministeri joutuu takaisin Posti-kohun keskelle. Ylen mukaan pääministeri.tapaa kaikkien hallituspuolueiden johtajat.

Sekä keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni että vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo ilmoittivat lauantaina odottavansa, että pääministeri Rinne antaa tarkan selvityksen Posti-kohun tapahtumista ja sen yhteydessä annetuista lausunnoista.

Tiistaina hallitusta odottaa välikysymyskeskustelu eduskunnassa samasta aiheesta. Kokoomuksen, kristillisten ja Liike Nytin välikysymyksessä kysytään muun muassa, ovatko pääministeri Rinne ja omistajaohjausministeri Paatero antaneet eduskunnalle virheellistä tietoa liittyen heidän tietoihinsa Postin tilanteesta?

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ilmoitti perjantaina eroavansa tehtävästään. Hän jäi saman tien sairauslomalle.

Menot