fbpx
Uutiset

Posti Oyj:n laatikointitoimet

Olemme mitä suurimmalla mielenkiinnolla seuranneet keskustelua, jota käydään koskien Postin suunnittelemaa postilaatikoiden ryhmittelyä. Postihan tehostaa tällä keinoin jakeluaan ja laatikkoryhmittelyn kauttahan on saatavissa tuottavuutta (lue: väkeä vähennettävissä).

Tehohostaminen perustuu ryhmittelyn kautta suoritettavaan jakelutavan muutokseen eli jakelua motorisoidaan; autolla ja mopoilla (mönkijöillä?) tehtäväksi.

En ota kantaa siihen, miten Posti toimii noudattaessaan Viestintäviraston ohjeistusta ko. asiasta (ohjeistukset löytyvät netista, www.ficora.fi), se jääköön muitten tahojen arvuutettavaksi. Mutta sen verran totean, että tulemme järjestönä seuraamaan asian kehittymistä mitä suurimmalla mielenkiinnolla – onhan Hämeenlinna aikaisemmin suhtautunut Postin vastaaviin toimiin varsin kriittisesti.

Oma lukunsa tietysti on keskustelu kerrostalojenkin “laatikoinnista” eli lokerikoinnista. Se onneksi on toistaiseksi kiellettyä turvallisuusteknisistäkin syistä, mutta mitä tulevaisuus tuo tullessaan, jää nähtäväksi.

Ihmetyttää tosin suuresti se vastakkaisasettelu, mitä postinsaajat keskenään asian tiimoilta harjoittavat!

Pitääkö aina ajatella toiselle sitä pahinta mahdollista, eikö voitaisi ajatella omien palvelujen parantamista sen sijaan?

Summa summarum, kun postinsaajina mietitte omien postilaatikoidenne ryhmittelyä ja uudelleen sijoittamista, niin älkää suunnatko mahdollisia agressioitanne postinjakajaan! Hän ei ole syypää tuohon muutokseen/ heikennykseen, sillä harvassa on Postissakin ne työntekijät, jotka haluavat omaa oksaansa ehdointahdoin sahata.

Juha Torvinen

puheenjohtaja PAU Kanta- Hämeen osasto

Hämeenlinna

Menot