Uutiset

Postilaatikkoleikki

Paljon on viime aikoina kirjoitettu Postin mahtipontisesta vaateesta sijoituttaa ok-talojen postilaatikot sen osoittamiin ryhmiin.

Vaan kun ei ole posti ainoa laatikoiden täyttäjä. Minulle kuten kai useimmille sinne tuodaan joka aamu sanomalehti ja pari kertaa viikossa ilmaisjakelulehtiä. Noita minä pidän tärkeämpinä kuin postin silloin tällöin tuomia laskukirjeitä.

Ja lehdille laatikko portin pielessä kelpaa, pysyköön se siis siinä.

Kun muutama vuosi sitten Posti edelliskerran häiriköi ja kieltäytyi jakamasta kirjeitä oviluukkuihin, monessa talossa laitettiin portin pieleen laatikko postille ja ovessa säilytettiin luukku sanomalehdelle. Nytkö tätä tasa-arvoistamista laajennetaan niin, että pian on siellä täällä postilaatikkoryhmiä postia varten, useimmilla sanomalehtilaatikot portinpielessä ja vielä joillakin lehtiluukku ulko-ovessa. Ja jakelu toimii!

En hyväksy Postin sanelupolitiikkaa palveluntuottajana, ja aion niskuroida vastaan viimeiseen saakka. Paljon muutenkin ulkoillessani haen mieluusti vähäiset kirjeeni vaikka Hongistonkujalta, mutta toista laatikkoa en hevin laita.

Enkä ainoatakaan euroa laskujen vastaanottamisesta suostu maksamaan.

Niin mielettömältä kuin koko ryhmittelyajatus tuntuukin, pohdin vielä, miltä laatikkoryhmät ehkä näyttäisivät. Onhan kieltämättä nättiä, kun rivitalon päädyssä on sievästi ojennuksessa sarja yhdenmukaisia laatikoita. Mutta entä itsenäisesti asioistaan päättämään tottuneiden omakotiasujien persoonalliset laatikot irralleen ryhmiteltyinä.

Yhdellä on kassakaappimainen kiiltävä teräslaatikko, toisella riittävän suuri kirkkaan punainen säiliö viikonkin posteja varten, jollain se tuttu apean vihreä muovinen yleismalli ja joku kätevä on ehkä muotoillut omansa puusta keltaiseksi maalaten. Ne yhdessä puistonlaidassa kenottavaan riukuun ripusteltuina ovatkin mielenkiintoista ympäristötaidetta. Kaupunki ja Posti tarjoaa.

Jääräpää

Hämeenlinna

Päivän lehti

4.4.2020