fbpx
Uutiset

Postilakko laajenee: AKT maanantaina tukilakkoon postilaisten puolesta – Postin lähetysten käsittely seisahtuu viikoksi

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT pysäyttää maanantaina kaikkien Postin lähetysten käsittelyn ja kuljettamisen, jos PAU joutuu jatkamaan työtaisteluaan. Tiistaista lähtien AKT:n jäsenet ovat lisäksi ylityö- ja vuoronvaihtokiellossa.
AKT on ilmoittanut seisauttavansa kaikki Postin lähetysten kuljetukset ja käsittelyn maanantaina tukitoimena PAU:n työtaistelulle. Kuva: Marttiina Sairanen
AKT on ilmoittanut seisauttavansa kaikki Postin lähetysten kuljetukset ja käsittelyn maanantaina tukitoimena PAU:n työtaistelulle. Kuva: Marttiina Sairanen

Kaikkien Postin lähetysten käsittely ja kuljettaminen pysähtyy AKT:n jäsenten toimesta koko maassa maanantaina esimerkiksi linja-autoasemilla, terminaaleissa ja kuljetusyrityksissä.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on päättänyt aloittaa tukilakon postilaisia auttaakseen.

Liitto tiedotti perjantaina, että sen jäsenet eivät saa koskea mihinkään Postin tavaroihin tai lähetyksiin maanantaista lähtien, jos Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työnseisaus jatkuu.

Tämä jatkuu viikon ajan eli sunnuntaihin 24. marraskuuta saakka.

Lauantaina AKT tiedotti päättäneensä vielä uusista tukitoimista. Liitto ilmoitti, että tiistaista lähtien sen jäsenet ovat lisäksi ylityö- ja vuoronvaihtokiellossa joulukuun 8. päivään saakka, jolloin myös PAU:n työnseisaus näillä näkymin päättyy.

AKT kertoo myötätuntotyötaistelunsa syyksi sen, että liitto tuomitsee Postin johdon pyrkimykset työehtosopimusshoppailuun ja työntekijöiden työehtojen heikentämiseen.

AKT:n tukitoimet postilaisten hyväksi koskevat kuorma-autoalan, linja-autohenkilökunnan, terminaalien, huoltokorjaamojen ja linja-autoasemien työntekijöitä sekä kaupan automiehiä, elintarvikealan automiehiä ja säiliöautonkuljettajia.

PAU aloitti työnseisauksen Postissa kuluvan viikon maanantaina. PAU on ilmoittanut työnseisauksen jatkuvan joulukuun 8. päivään saakka, ellei asiassa synny sopua.

Lakon aikana PAU:n jäsenet eivät hoida postinjakelua, käsittelyä ja kuljetusta.

Menot