fbpx
Uutiset

Postin lakko alkaa maanantaina – PAUn mukaan neuvotteluja jatketaan vasta ensi viikolla

Paun mukaan valtakunnansovittelijalla ei ollut edellytyksiä jättää sovintoesitystä työehtosopimusneuvotteluihin liittyvässä kiistassa.
Postin ja Paun väliset neuvottelut eivät ole edenneet. Kuvituskuva Postista. Kuva: Jukka Ritola / Aamulehti
Postin ja Paun väliset neuvottelut eivät ole edenneet. Kuvituskuva Postista. Kuva: Jukka Ritola / Aamulehti

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU kertoo tiedotteessaan, että Postin lakko alkaa maanantaina 11. marraskuuta kello 6. Lakko koskee kaikkia Postinjakelun, käsittelyn ja kuljetuksen työtehtäviä. Lakon piiriin eivät kuulu kansalaisten terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät työtehtävät.

Liitto kertoo, että työehtosopimusneuvotteluissa ei ole edetty ja neuvottelut ovat tämän päivän osalta ohitse. PAUn mukaan valtakunnansovittelijalla ei ollut edellytyksiä jättää sovintoesitystä. Sovittelua jatketaan keskiviikkona 13. marraskuuta. Paun hallitus on koolla perjantaina.

PAUn näkemyksen mukaan lakko on vastine Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusneuvotteluissa työnantaja Palvelualojen työnantajaliitto Paltan ja Postin esitykselle korvata nykyisen työehtosopimuksen määräykset kokonaisuudessaan soveltuvin osin Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevaa työehtosopimusta vastaavilla määräyksillä.

Menot