fbpx
Uutiset

Postin toimitusjohtaja luopuu kahden kuukauden eli 92 000 euron palkastaan: "Yhtiön hallitus arvostaa tätä päätöstä"

Mahdollisista tulospalkkioista päätetään Postin mukaan normaalin aikataulun mukaisesti ensi keväänä, kun yhtiön tilinpäätös on vahvistettu. Posti kertoo hakevansa merkittävää kasvua paketeissa, verkkokaupassa ja logistiikan palveluissa.
Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen luopuu kahden kuukauden palkastaan. Arkistokuva. Kuva: Kimmo Penttinen
Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen luopuu kahden kuukauden palkastaan. Arkistokuva. Kuva: Kimmo Penttinen

Posti siirtää noin 700 pakettilajittelun työntekijää Medialiiton ja Teollisuusliiton koskevaan työehtosopimuksen piiriin. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry:n mukaan työehtosopimuksen vaihtaminen tarkoittaa jopa 30 – 50 prosentin palkanalennuksia yksittäiselle työntekijälle taulukkopalkat ja muut työehtosopimuksen lisät huomioiden.

Samalla julkiseen keskusteluun ovat nousseet Postin johdon ansiot. Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen tienasi viime vuonna 987 764 euroa, joka tarkoittaa 82 313 euron kuukausiansiota. Summassa oli mukana lisäpalkkioita.

Nyt Posti kertoo tiedotteessaan, että Malinen aikoo luopua loppuvuoden aikana kahden kuukauden palkastaan. Toimitusjohtaja Malisen rahapalkka on 46 000 euroa eli summa on yhteensä 92 000 euroa.

– Yhtiön johdon palkitsemisesta päättää yhtiön hallitus. Posti noudattaa valtio-omisteisten yhtiöiden johdon palkitsemisohjetta, jonka mukaan Posti rinnastetaan pörssiyhtiöihin. Maksettavien palkkioiden määrä ottaa huomioon yhtiön toiminnan kansainvälisyyden ja kilpailullisuuden. Palkitsemisessa tarkastellaan säännöllisesti markkinaehtoista palkkatasoa, sanoo tiedotteessa Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola.

Hän sanoo ymmärtävänsä täysin, että muutokset ovat Postin henkilöstölle raskaita.

– Keskustelin toimitusjohtaja Heikki Malisen kanssa edellisellä viikolla, jolloin hän ilmoitti minulle aikeestaan luopua kahden kuukauden rahapalkastaan loppuvuonna. Tämä on hänen henkilökohtainen päätöksensä tässä hyvin vaikeassa muutostilanteessa ja yhtiön hallitus arvostaa tätä päätöstä, Pohjola sanoo.

Mahdollisista tulospalkkioista päätetään normaalin aikataulun mukaisesti ensi keväänä, kun yhtiön tilinpäätös on vahvistettu. Posti kertoo hakevansa merkittävää kasvua paketeissa, verkkokaupassa ja logistiikan palveluissa.

Päivitys 2.9.2019 kello 16:50: Lisätty Postin tarkennus Malisen rahapalkasta.

Menot