Uutiset

Postipalvelut siirretään uuteen toimipisteeseen Turengissa

Sokeriportin Valintatalossa puolentoista vuoden ajan toiminut Postin myyntipiste lopettaa toimintansa huhtikuun alkupuolella.

– Postipalvelut tulevat jäämään paikkakunnalle jonkin paikallisen yrityksen yhteyteen, sanoo Itella oyj:n kenttäpäällikkö Eija Toivonen.

Toivosen mukaan turenkilaiset ovat oppineet hyvin käyttämään Valintatalon asiamiespostia ja uskoo, ettei uusi muutto lyhyen ajan sisällä aiheuta suurempia ongelmia.

Postiasioinnin määrässä ei ole tapahtunut suurta muutosta verrattuna keskustan vanhan postin aikoihin.

– Tietysti muutos aina aiheuttaa ensin hämmennystä, mutta hyväksyntä tapahtuu aika nopeasti, sanoo Toivonen.

Jaana Pohto on harmissaan asiamiespostin tulevasta muutosta. Hänestä jo perinteisen postikonttorin lopettaminen toukokuussa 2009 oli huono päätös.

– Silloin oikeasti mietin, kuinka vanhemmat ihmiset ja autottomat pääsevät tänne syrjemmälle postejaan tuomaan. Siitä on palvelu aika kaukana, jos tämä menee vielä hankalammaksi.

Valintatalossa postipalvelut ovat olleet tarjolla ruokakaupan aukioloaikoina, mikä on tuonut postiasiointiin joustavuutta.

– Se on toki ollut hyvä juttu. Mutta nyt ajattelen sitäkin, kuinka kaupan henkilökunta on vähitellen alkanut oppia postipalvelujen hoitamista ja se on tullut sujuvammaksi. Muuton jälkeen opettelukin alkaa alusta, miettii Pohto.

Kahdelta puuttuu vielä työpaikka

Asiamiespostin lopettaminen nivoutuu yhteen Valintatalon kohtalon kanssa. Turengin Valintatalossa käytiin päättyvällä viikolla yt-neuvottelut.

Lähikaupan kauppapaikkojen projektijohtaja Kimmo Backman vahvistaa, että Tarjoustalon rakennuksessa marraskuusta 2006 lähtien ollut myymälä lopetetaan kannattamattomana.

– Näin se menee. Suunniteltu lopetus on huhtikuun puolivälissä, sanoo Backman.

Valintatalossa on ollut töissä kahdeksan työntekijää, joista kuudelle on löydetty työpaikka alueen muista Lähikaupan toimipisteistä.

– Myös kahdelle jäljelle jäävälle työntekijälle pyritään löytämään työpaikka ennen Sokeriportin Valintatalon lopetusta, sanoo Backman.

Perjantaina Valintatalossa asioinut Irja Tuominen käyttää harvoin postin palveluja, mutta pitkäaikaista ja uskollista asiakasta ruokakaupan sulkeminen surettaa.

– Käyn täällä useamman kerran viikossa, joten kyllä se minun elämääni hirveästi vaikuttaa. Jos tämä lähtee pois, kai se uusi suosikkikauppa täytyy jostain muualta hakea. (HäSa)