fbpx
Uutiset

Potilaat tyytyväisiä sairaalan laboratorion nettiajanvaraukseen

Potilaat ovat löytäneet varsin hyvin Kanta-Hämeen keskussairaalan laboratorion netissä toimivan ajanvarauksen. Osastonhoitaja Marja Vuorenpää kertoo, että noin 38 prosenttia ajanvarauksista tehdään netissä, mikä on enemmän kuin muiden vastaavien laboratorioiden nettivaraukset.

-Toivomme tietenkin, että nettivaraajia tulisi vielä enemmän, sillä puhelimet ovat varsin ruuhkaisia, hän sanoo.

Marja Vuorenpään mukaan varaajat ovat suurimmaksi osaksi nuoria ja keski-ikäisiä, mutta myös iäkkäitä on joukossa. Hänen mukaansa ei ole mitään selvää ihmisryhmää, joka ei käytä nettivarausta.

Laboratorio palvelee Hämeenlinnan terveyspalvelut-liikelaitosta, Parolan terveysasemaa, Riihimäen seudun terveyskeskusta ja työterveyspalveluja tuottavaa TyöSykettä.

Laboratoriosta ajan netissä tai puhelimitse varaava voi valita itselleen parhaiten sopivan näytteenottopisteen. Ajan hän varaa vapaana olevista vaihtoehdoista. Kokeisiin hän pääsee varattuna aikana. Myös jonottaminen vuoronumerolla ilman ajanvarausta on mahdollista.

Nettijärjestelmässä ajanvarausta voidaan muuttaa tarvittaessa jälkikäteen, jolloin järjestelmä päivittyy automaattisesti. Nettivaraus toimii myös viikonloppuisin ja iltaisin eikä sen käyttämiseen tarvita tunnuksia tai rekisteröitymistä. (HäSa)

Menot