Uutiset

Potki nasakasti, Suomi!

Hämeenlinnalaiset jalkapalloilijanaiset lähtevät Englantiin huutamaan äänensä käheiksi.

Kuusi hämeenlinnalaisnaista säästää nyt ääntä. Sitä tarvitaan huomenna sunnuntaina ja ensi keskiviikkona, jolloin Suomen joukkue pelaa jalkapallon naisten EM-kilpailuissa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran naisjoukkueesta koottu kannustusryhmä lähtee matkaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Suunnitelmat ovat selvät.

– Varsinkin Ruotsi-ottelussa on oltava meteliä, vaikka muuten ei saisikaan suutaan auki, nauravat Jenni Visala, Eija Säger ja Laura Tokeensuu.

Heidän lisäkseen laukkunsa pakkaavat Kaisa Ranki, Sanna Laihanen ja Lotta Vesterinen. Mukaan lähtevät myös joukkueessa aiemmin pelannut Jenni Rauhala, huoltaja Mika Nevala, kuljettaja Osmo Tokeensuu ja Irma Tokeensuu.

Joukko seuraa Suomen sunnuntaisen Englanti-ottelun ja keskiviikkoisen Ruotsi-matsin. Kotimaa kutsuu hämeenlinnalaisia torstain ja perjantain välisenä yönä, joten Suomen ja Tanskan kamppailu jää ryhmältä väliin.

Liput liehuen, lainapaidoissa

Matkaan lähdetään ”ihan täysiä”, Suomen liput ja Suomi-paidat matkassa. Eija Säger kiskoo kokeeksi ylleen maajoukkuepelaaja Sanna Taloselta lainatun sinivalkoisen nutun. Hyvin sopii.

Vaikka naiset odottavat matkalta muun muassa lomatunnelmaa, pubi-iltoja ja puistojalkapallon peluuta, EM-ottelut ovat luonnollisesti tärkeintä.

Niitä voi pitää vaikka alan huipputuntijoiden opetusnäytöksinä.

– Otteluista pystyy varmasti nauttimaan, kun näkee kunnon meininkiä. Odotan hyvinorganisoitua, hyvää jalkapalloa. Väitän, että olemme kuitenkin vielä karvan verran heikompia kuin maajoukkue, Jenni Visala virnistää.

– Toivon, että hyvä fiilis siirtyy omaan pelaamiseen. Se nähdään reilun viikon päästä Kontua vastaan, Eija Säger jatkaa.

Matkaanlähtijät ovat kaikki antaneet jalkapallolle enemmän kuin pikkuvarpaan.

– Se on kolmannes elämästä. Työtä, unta, palloa, Visala tiivistää.

Kannustusmatkaa on suunniteltu oikeastaan siitä asti, kun Suomi viime lokakuussa varmisti pääsynsä kisoihin.

Reissusuunnitelmat kirvoittavat hämeenlinnalaispalloilijoiden kielenkannat.

– Musta tuntuu, että tästä on tulossa sellainen huuli pyöreänä -reissu, Jenni Visala aprikoi.

– Ehkä sulla, mä ainakin aion huutaa, Laura Tokeensuu heittää. (HäSa)

Jalkapallon naisten EM-kisat alkavat 5. kesäkuuta Englannissa.

Päivän lehti

5.8.2020