Uutiset

Potkua maajoukkueesta

Hämeenlinnan Uimaseuran Niklas Reunanen, 16, on päässyt harjoittelemaan tänä syksynä kovassa seurassa. Nuorten PM-kisoissa heinäkuussa 50 metrin selkäuinnissa neljänneksi kauhonut uimari valittiin elokuussa maajoukkueryhmään, jonka uurastus huipentui reilu viikko sitten Vierumäellä järjestettyyn leiriin. Reunanen oli syksyn maajoukkueryhmän 15 poikauimarin nuorimpia kauhojia.

– Meillä oli leirillä päivittäin vain tunnin allastreenejä, mutta sitä kovempaa vedimme kuivaharjoittelut. Uiminen jäi tällä kertaa vähemmälle, sillä osalla leiriläisistä oli vasta päättynyt peruskuntojakso, Reunanen kertoo.

HäUS:n juniori lunasti paikkansa maajoukkueeseen Kööpenhaminan PM-kisoissa uimalla hyvän ajan 28,42. Mitalista Niklas jäi vain kaksi kymmenystä ja paransi ennätystään peräti kahdeksalla kymmenyksellä.

– Se oli kyllä todella kova veto. Näin suuria ennätysten petraamisia tällä tasolla nähdään aika harvoin, muistuttaa HäUS:n valmennuspäällikkö Juuso Rantanen.

Niklas Reunanen on ollut jo pitkään menestynyt junioriuimari. Yhdeksän vuotta kilpaa uinut selkäuimari nappasi ensimmäisen valtakunnallisen mestaruutensa alle 11-vuotiaana Rollo-mestaruuskisoissa.

– Seuraavassa ikäryhmässä (ikäkausimestaruusuinnit) minulla on jo seitsemän kultaa, neljä hopeaa ja kaksi pronssia. Suurin osa on tullut nimenomaan selkäuinnista, jossa 100 metriä on päälajini. Myös vapaauinnin lyhimmät matkat sujuvat ihan hyvin, Reunanen sanoo.

Reunasen paras noteeraus satasen selkäuinnissa lyhyillä radoilla on 59,50. Pitkillä radoilla valmentaja Rantanen muistelee suojattinsa yltäneen sekunnin päälle minuutin aikaan.

– Suomen ennätysajoista Niklaksen ajat ovat vielä kaukana, mutta koko ajan yritämme parannella tuloksia, Rantanen suunnittelee.

Näyttöjä PM-kisoihin

Reunanen valmistautuu parhaillaan lyhyiden ratojen PM-kisoihin. Näyttöjä tähän koitokseen annetaan marraskuun alkuun saakka.

– Nyt nimenomaan olisi mukava päästä taas PM-altaaseen, sillä olen paremmin lyhyiden ratojen uimari. Kovasti teen koko ajan töitä ja menestysnälkää kyllä riittää, lupaa Reunanen.

Myös valmentaja Rantanen odottelee Reunaselta hyviä vetoja.

– Toivottavasti Niklaksen kyyti riittää kisoihin ja hän pääsisi myös seuraavaan maajoukkueryhmään. Viidestätoista uimarista pudotetaan nimittäin pois viisi huonointa kaveria, ja Niklas on tällä hetkellä sijalla yksitoista. Kaikki ei ole sujunut syksyllä ihan nappiin, sillä kaveri on hieman sairastellut, Rantanen harmittelee.

Reunasen lähiajan harjoittelun teemana on ”reippaampi lähtö”.

– Vauhdikkaampia lähtöjä haluaisin nähdä jo ihan pikapuoliin. Myös voimaa Niklaksen pitää vielä saada lisää, Rantanen sanoo.

HäUS jo täydessä vauhdissa

Hämeenlinnan Uimaseuran riveissä on tällä hetkellä kuutisenkymmentä lisenssiuimaria. Seuran kilpauimareiden kausi käynnistyi puolitoista viikkoa sitten Hyvinkäällä käydyissä kisoissa.

– Harjoittelun aloitimme jo pari kuukautta sitten. Hyvinkää Openissa meno oli jo aika räväkkää, sillä moni nuori uimari teki omia ennätyksiään. Meillä on myös eri ryhmissä paljon hyviä valmentajia, eli olemme ihan positiivisilla fiiliksillä, valmennuspäällikkö Rantanen kuvailee. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic