fbpx
Uutiset

Potti jäi pinnan vajaaksi

Neljä voittoa, tappio ja jatkoaikavoitto. Vallan huonosti eivät ole HPK:n pelit viime aikoina SM-liigassa sujuneet.

Nousuvireinen Kerho kartutti lauantaina pistetiliään kukistamalla TPS:n jatkoajalle huipentuneessa ottelussa maalein 3-2. Kerho on kohdannut Tepsin tällä kaudella kolme kertaa ja saaliina on seitsemän pinnaa.

Kerho hallitsi peliä varsinkin päätöserässä. Maalipaikkojakin joukkueella oli vaikka kuinka moneen osumaan, mutta kolmea osumaa enempää joukkue ei onnistunut saamaan Tepsin veskarin Marek Schwarzin taakse.

-Pidimme hyvin kiekkoa, mutta syötöt eivät olleet riittävän tarkkoja. Kolmannessakin erässä pelimme pyöri hyvin, mutta se oli sellaista näennäistä hallintaa, arveli nelosketjun laitahyökkääjä Janne Laakkonen.

Ainakin yhteen syöttöön Laakkonenkin voi olla tyytyväinen. Mies teki nimittäin mainion esityön Tuukka Pulliaisen tekemään 2-1-osumaan.

Laakkosen mielestä vastaavanlaisia nopeita kuvioita olisi pitänyt viljellä enemmänkin.

-Meidän olisi pitänyt hyödyntää paikkamme paljon paremmin. Varsinkin kolmannessa erässä Tepsin meno alkoi selvästi hyytyä. Hieman tarkempanakin meidän olisi pitänyt olla, eikä laskea kaveria noin helposti tasoihin, Laakkonen pohti.

HPK oli lauantain pelissä kahteen otteeseen niskan päällä. 1-0-maalia joukkue tuuletti toisen erän alussa kahden miehen ylivoimalla. Maalin teki Marko Luomala reboundista.

Myös TPS:n 1-1-tasoitusmaali oli ylivoimaosuma. Kiekon Kerhon maalin sai Ville Vahalahti.

Kolmannessa erässä Kerho iski ison vaihteen silmään. Joukkue pyöritti peliä vahvasti TPS:n maalilla, mutta reilun 48 minuutin pelin jälkeen turkulaiset pääsivät karkuun ja kiekko oli maalivahti Mika Järvisen takana. Maalin teki ykkösketjun sentteri Tomas Plihal.

Porselandin ?veto upposi

HPK:n voittomaalin jatkoajalla (61.37) laukoi puolustaja Mathias Porseland. Tilanteen alustivat vahvalla laitapelillään Teemu Rautiainen ja Arsi Piispanen.

Porseland oli pakkien ykkönen lauantaina. Voittomaalin lisäksi hän oli toinen syöttäjä Luomalan maalissa.

Kerhon pakeista myös Jukka Laamanen kartutti tehotilastojaan. Hän ylsi kahteen syöttöön ja sovittelee seuraavassa ottelussa jälleen kultakypärää päähänsä.

Kerhon maalivahti Mika Järvinen torjui 24 kertaa. Urakkaan sopi muutama vaarallinenkin Tepsin lähentely. TPS:n veskarille Marek Schwarzille kirjattiin 26 torjuntaa.

HPK:n päävalmentaja Harri Rindell harmitteli lehdistötilaisuudessa päätöserän johdon menettämistä.

-Tämä oli kiihkeä peli. Tepsikin oli ihan hyvä, vaikka me itse munasimmekin 2-1-johdon törkeällä kiekonmenetyksellä siniviivalla. Saimme tehdä lopulta kovan päivätyön, kuvaili Rindell.

Rindellin mielestä kuitenkin oikea joukkue voitti pelin.

-Pisteiden jakautuminen ei ollut lopulta väärin, Rindell pohti.

TPS:n päävalmentaja Pekka Virta kuvaili ottelua kovaksi taisteluksi.

-Vauhtia oli kuin Monzassa. Molemmilla joukkueilla oli paljon paikkoja, mutta HPK oli sen verran parempi, että ansaitsi voittonsa.

-Rosterissamme oli nyt viime kauden B-junnuja, joten asiat on osattava suhteuttaa. Joukkue taisteli kyllä ihan hyvin, vaikka tietenkin voittaminen olisi aina mukavampaa, Virta muistutti. (HäSa)

Menot