Uutiset

Poutiaiset hopealla Haminassa

Hämeenlinnan Seudun Pivotkerhon seniori 4A -luokan pari Mauri Vähäsöyrinki–Riitta Loikkanen ja seniori 2A -luokan pari Juha Poutiainen–Heli Poutiainen kisasivat Haminassa Have Step -seuran järjestämissä valtakunnallisissa kilpatanssikilpailuissa.

Vähäsöyrinki ja Loikkanen urakoivat kisapäivän aikana sekä vakio- että latinalaistanssikilpailun. Vakiotanssiosuudessa heillä oli edessään suora finaali. Seitsemän parin finaalissa heidän sijoituksensa oli tällä kertaa 5:s. Parhaimmaksi tanssiksi parille muodostui vakiotansseista quickstep, siinä se oli tuomarisijoituksissa kolmas. Latinalaistanssiosuudessa pari joutui hakemaan semifinaalin kautta paikkaansa finaalista ja siinä se onnistuikin. Finaalissa kaksikon tanssi riitti kuudenteen sijaan. Latinalaistansseista parhaiten kulki jive, siinä kaksikko oli kolmas. Kokonaistulokseensa Loikkanen ja Vähäsöyrinki olivat kisapäivän jälkeen tyytyväisiä. He onnistuivat ehjissä tanssisuorituksissa, vaikka harjoittelu ennen kisaa ei ollutkaan optimaalista.

Poutiaiset keskittyivät tällä kertaa senioreiden kakkoscupin latinalaiskilpailun läpikäymiseen. He tanssivat tiensä ensimmäiseltä karsintakierrokselta semifinaaliin ja semifinaalista finaaliin selvin tuomariäänin. Finaalista Poutiaiset matkasivat kotiin hopeamitalien kera. He kertoivat kisapäivän läpikäymisen olleen äärimmäisen haasteellista.

– Väsyneinä, kisatilanteessa, ei ole helppoa löytää tanssillista luottoa itseensä eikä pariin. Ilmeisemmin talvikautena kasatut rutiinit auttoivat meitä tanssillisesti heikkona päivänä, pohti Heli Poutiainen kisan jälkeen.

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic