fbpx
Uutiset

Power cup on lentopalloliiton sydän ja sielu

Sää ei suosinut maailman isoimman lentopallon junioriturnauksen avauspäivää, mutta se ei menoa haitannut. Power cup tuli kaupunkiin ja sen kyllä huomasi sekä Hämeenlinnan urheilupuiston alueella Pullerilla että keskustassa torilla, missä järjestettiin torstaina illansuussa turnauksen avajaiset.

Power cup on Suomen Lentopalloliitolle tärkeä tapahtuma, liiton tapahtumapäällikkö Päivi Harri vahvistaa.

– Power cup on lentopalloliiton sielu ja sydän. Se on meidän juniorityömme ehdottomasti suurin ja tärkein tapahtuma, mutta koko lentopalloliiton mittakaavassakin turnaus on massaltaan ihan selvästi suurin tapahtumamme ja lippulaivamme, Harri muistutti avauspäivänä.

Yhden turnauksen järjestäminen vaatii sekä liitolta että paikallisseuralta ja sen sidosryhmiltä paljon työtä.

– Järjestämistä on paljon. Teemme turnauksen aina yhdessä paikallisen seuran kanssa eli täällä Hämeenlinnassa HPK-naisten kanssa. Turnausta on rakennettu pikkuhiljaa puolitoista vuotta. Hämeenlinnan kaupunki on tietysti vahvasti mukana järjestelyissä, Harri sanoi.

Valmisteluaika on käytännössä niin pitkä, että lentopalloliitto tekee töitä kahden eri vuoden turnauksen kanssa päällekkäin.

– Niitä tehdään limittäin. Olemme seuraavaksi Vantaalla ja heidänkin kanssaan on työt jo aloiteltu.

Vuonna 1985 aloittanut Power cup on Hämeenlinnassa ensimmäistä kertaa. Pullerin alue sopii Harrin mielestä turnauksen käyttöön erinomaisesti.

– Täällä on aivan uskomattoman hienot puitteet. Suomessa ei ole kovin monta tällaista paikkaa, jossa on käytössä kaksi isoa hyväkuntoista hallia. Saamme myös kaikki kentät mahtumaan ihan hallien välittömään läheisyyteen ja ne ovat tasapuoliset kaikille. Lisäksi kaupunkikeskustaan on kuitenkin matkaa vain pari kilometriä, tapahtumajohtaja kehuu.

Harrin mukaan Power cup on paljon muutakin kuin pelkkää kilpailemista.

– Hienointa on kulkea kentillä ja katsella meidän junnuja, jotka ovat niin iloisia siitä, että ovat taas Power cupissa näkemässä kavereita. Kilpaileminen ja voittaminen ovat Powerissa yksi pääasia, mutta eivät lainkaan ainoita. Täällä on kamalan paljon muutakin hienoa. Lasten ilo ja innostus ovat Powerissa tärkeintä.

Kolmatta kertaa Power cupiin osallistuva Vantaan Lentopallon C-tytön Ronja Kivisaaren mielestä turnaukseen on hienoa osallistua.

– Tämä on tällainen jokavuotinen kauden huipentuma. Tänne on kiva tulla viettämään aikaa, hän myönsi.

VanLen C-tytöt tulivat torille seuraamaan avajaisia ja niiden päätähteä, poptähti Sannia.

– Sanni on ihan hyvä, mutta ei kuitenkaan mikään fanitettava. Onhan hänet kiva nähdä.

Power cupin pelit pelataan ulkona ja se onkin Kivisaaren mielestä hauskaa, ehkä jopa parasta koko turnauksessa.

– Ulkona pelaaminen on kivaa. Tuuli kyllä vaikeutti tänään pelaamista paljon. Hävisimme yhden pelin sen takia, että tuuli oli meille vähän liian voimakas, vantaalainen nauroi. HäSa

Asiasanat

Menot