fbpx
Uutiset

Power cupiin tullaan läheltä ja kauempaa

Power cup kerää lentopalloihmisiä kisapaikkakunnalle ympäri Suomen niemen ja joukkueita aina ulkomaita myöden. Hämeenlinnassa pelaa suomalaisten seurojen lisäksi joukkueita Virosta, Latviasta ja Tanskasta. Yksi kaukaisimmasta suomalaisvieraista lienee Sodankylän Tähti-Volley, joka on mukana tämän kesän turnauksessa seitsemän joukkueen voimin.

Tähti-Volleyn C-poikien joukkueen Leevi Jaakolalle Power cup on mieluisa kokemus, vaikka peli ei olekaan koko aikaa hyvin kulkenut.

– Nyt tuli justiinsa ensimmäinen voitto, mutta muuten olemme hävinneet kaikki pelit, Jaakola kertoi.

Jaakolan mielestä Power cupissa ei kiristellä.

– Täällä pelaamista ei oteta niin tosissaan kuin sarjassa, vaan se on rennompaa.

Lentopallo on 15-vuotiaan hakkurin mukaan melko suosittua Lapin ja koko maan pinta-alaltaan toiseksi suurimmassa kunnassa.

– Lentopallo on Sodankylän lajeista top kolmosessa. Jalkapallolla ja jääkiekolla saattaa olla enemmän harrastajia.

Jaakola on itse harrastanut lajia seitsemisen vuotta.

– Meidän nykyinen valmentajamme kävi koulussa puhumassa lentopallosta, kun olin ensimmäisellä luokalla. Kävin sen jälkeen harjoituksissa, josta koko homma lähti liikkeelle.

Power cupin järjestävän seuran HPK-naisten turnausviikko on lähtenyt urheilutoimenjohtaja Ari Viitalan iloksi hyvin käyntiin.

– Joukkueet ovat hyvässä vauhdissa ja voittoja tulee kentillä tasaisesti. Tytöillä näyttää olevan hyvä mieli ja yritys peleissä, Viitala kehui.

Kotiturnausta on Viitalan mukaan odotettu seurassa paljon.

– Pelaajat ovat odottaneet ja tätä varten on harjoiteltu, vaikka valmennuksellisesti turnaus ei olekaan pelillinen kohokohta. Tytöille se sitä kuitenkin on ja se on tietysti tärkeä juttu, urheilutoimenjohtaja muistutti.

HPK:lla on Power cupissa mukana kymmenen joukkuetta.

– Meillä on joukkue N22-sarjasta F-junnuihin asti eli käytännössä joka ikäluokassa. A-tytöt jäivät meiltä väliin, mutta meillä sitä on korvaamassa F-poikien joukkue. Siinä on mukana entisten lentopalloilijoiden lapsia pelaamassa, Viitala sanoi.

Tapahtuma on myös kokeneempien laji-ihmisten mieleen. Nykyään beach volleyta pelaavat ja vielä Rio de Janeiron olympialaisiin paikkaa hakevat Riikka Lehtonen ja Taru Lahti olivat perjantaina vierailemassa Pullerilla. Kuten arvata saattoi, nimikirjoitus oli kuumaa kamaa.

– Jotenkin tulee itselle aina mieleen, että noihin hetkiin olisi kiva palata ja olla itse mukana nauttimassa tapahtumasta. Itsehän en tosin päässyt Power cupiin mukaan kuin kerran A-tyttöikäisenä ja vähän harmittaa, etten ole useammin päässyt. Kentillä näkee ihanaa lasten iloa ja riemua. Onhan tällainen harvinaista, eikä missään muualla maailmassa ole samanlaista tapahtumaa, Lehtonen sanoi.

Lehtosen ainutkertainen turnaus Porissa Euran paidassa oli epäonninen.

– Minulle nousi silloin vielä kuume ja pystyin nippa nappa pelaamaan. Olenhan toki käynyt turnauksessa muuten monesti. Meillä oli naisten maajoukkueen kanssa peli Powerin yhteydessä ja ne ovatkin ihan huippuja tapahtumia. Naisten ja miesten maajoukkueelle on kiva päästä pelaamaan isolle suomalaisyleisölle ja lapset pääsevät näkemään, mitä on huippulentopallo, Lehtonen muistutti. HäSa

Asiasanat

Menot