fbpx
Uutiset

Power cupin järjestelyt ovat hyvällä mallilla

Ei mene enää kuin viikko ennen kuin Pullerin jalkapallokentät täyttyvät toisen lajin urheilijoista. Lentopallon Power cupin pelit käynnistyvät Hämeenlinnan urheilupuistossa ensi viikon torstaina ja lajin riemua on nähtävillä Hämeenlinnassa aina sunnuntaihin asti.

Hämeenlinnan paikallisorganisaation vastaava Annina Antikainen on ollut viime ajat kiireinen nainen. Tekemistä maailman suurimman lentopallon junioriturnauksen järjestämisessä nimittäin riittää.

– Järjestelyt ovat ihan hyvällä mallilla. Loppu kohti tahti tietysti kiristyy, mutta minulla on luottavainen olo siihen, että saamme asiat hoidettua hyvään kuntoon ennen kuin Power cup torstaina alkaa, Antikainen sanoo.

Lentopallokenttien tekeminen Pullerille alkoi keskiviikkona rajojen maalaamisella. Maanantaina Pullerilla on kova sutina, kun Panssariprikaatin varusmiehet tulevat talkoisiin mukaan ja pystyttävät kentät valmiiksi.

Antikainen odottaa ensi viikon pelejä mielenkiinnolla.

– Jännitystäkin on tällä hetkellä ehkä vähän ilmassa, mutta fiilis on hyvä. Voimme odotella pelejä hyvällä mielellä, paikallisvastaava hymyilee.

Isompia yllätyksiä järjestäjien eteen ei ole ilmaantunut.

– Pienempiä yllätyksiä tietysti aina on, kun mukana on monta liikkuvaa osasta. Mitään sellaista ei ole kuitenkaan tullut, mitä emme olisi saaneet hoidettua.

Power cup järjestetään tänä kesänä 31. kerran. Ensimmäistä kertaa turnauksen pelit pelattiin Jyväskylässä vuonna 1985, jolloin mukana oli 109 joukkuetta. Turnaus on paisunut 30 vuodessa melkoisesti, sillä Hämeenlinnaan on tulossa 893 joukkuetta. Lunastettuja kisapasseja on noin 8000. Kaikkien aikojen suurin turnaus pelattiin vuonna 2007 Lahdessa, jolloin mukana oli peräti 951 joukkuetta.

– Odotamme viikonlopun aikana noin 10000 vierailijaa, kun otetaan mukaan kaikki tukijoukot ja muut kannustajat, Antikainen laskee.

Neljän päivän turnaus ei ole pienen järjestelyorganisaation juttu, vaan Antikaisen mukaan pelejä on mahdollistamassa noin 550 talkoolaisen ryhmä.

– Jokaiselle riittää hommia ja lisää tekijöitäkin otamme mielellämme mukaan.

Hämeenlinnan turnauksessa talkoolaisina ovat muun muassa puolustusvoimat ja erilaiset seurat ja järjestöt.

– Eniten talkoolaiset ovat mukana ruokailussa ja majoituksessa. Lisäksi talkootyötä tehdään kilpailutoiminnassa eli kenttien rakennuksessa ja tulospalvelussa, liikenteenohjauksessa ja siivouksessa, Antikainen luettelee.

Turnauksen viimeiset pelit pelataan sunnuntaina ja kentät on tarkoitus saada taas jalkapallon käyttöön mahdollisimman nopeasti.

– Purkutyöt aloitetaan heti sunnuntaina, kun viimeiset pelit on saatu pelattua. Niitä tehdään niin pitkään iltaan, että tavarakontit ynnä muut saadaan haettua maanantaiaamuna. Kentillä pitäisi olla ensimmäiset vuorot heti maanantai-iltana, Antikainen laskee.

Power cupin avajaiset pidetään Hämeenlinnan torilla torstaina kello 19. HäSa

Asiasanat

Menot