fbpx
Uutiset

Presidentin lääkäri: Trumpilla ei ole ollut koronaoireita vuorokauteen

Valkoisessa talossa Trumpin lähipiirissä ainakin 22 on sairastunut covid-19-tautiin.
Trump vilkutti kameroille palatessaan sairaalasta maanantaina. Sen jälkeen hän ei ole esiintynyt julkisuudessa. Kuva: epa08723127
Trump vilkutti kameroille palatessaan sairaalasta maanantaina. Sen jälkeen hän ei ole esiintynyt julkisuudessa. Kuva: epa08723127

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin lääkäri sanoi keskiviikkona, että presidentillä ei ole ollut covid-19-taudin oireita vuorokauteen, kertoi Reuters. Lääkäri Sean Conley on antanut aiemmin epäluotettavia lausuntoja Trumpin terveydentilasta.

Conleyn mukaan Trump on ollut kuumeeton yli neljä päivää eikä hänelle ole annettu lisähappea sen jälkeen, kun Trump joutui sairaalahoitoon viime perjantaina. Trumpille tehtyjen kokeiden ja testien mukaan presidentin terveydentila on vakaa, Conley sanoi.

Trumpin jatkokauden ratkaisevaan äänestyspäivään on aikaa neljä viikkoa. Trump teki maanantaina kameroiden edessä näyttävän paluun Valkoiseen taloon, mutta ei ole esiintynyt julkisuudessa sen jälkeen – ellei aktiivista Twitter-viestintää lasketa.

Tviiteissään Trump on hyökkäillyt vastustajiensa kimppuun ja vähätellyt koronapandemiaa, johon on kuollut Yhdysvalloissa yli 211 000 ihmistä.

Kävi virkahuoneessa

Trump yrittää sairastumisestaan huolimatta jatkaa kampanjointia ja suunnata viestinsä erityisesti osavaltioihin, joissa hänen vastustajansa, demokraattien Joe Biden on kärjessä.

Trump on sanonut osallistuvansa presidenttiehdokkaiden seuraavaan televisioituun väittelyyn ensi viikolla 15. lokakuuta, muta Biden sanoi ettei osallistu, ellei Trump ole testien mukaan parantunut koronaviruksesta.

Valkoisen talon kansliapäällikön Mark Meadowsin mukaan Trump on käynyt virkahuoneessaan tiistaina.

– Hän halusi mennä sinne eilen. Jos hän päättää niin, me huolehdimme turvallisuudesta, Meadows sanoi.

Valkoisessa talossa Trumpin lähipiirissä on useita koronavirustartunnan saaneita. Tiistaina Trumpin puheita kirjoittanut Stephen Miller ilmoitti sairastumisestaan.

ABC Newsin laskujen mukaan sairastuneita on 23. Luvussa on mukana Trump ja hänen vaimonsa Melania Trump.

Trump on yrittänyt hyötyä sairastumisestaan esiintymällä koronavirusta vahvempana.

– Älkää pelätkö covidia. Älkää antako sen dominoida elämäänne, hän sanoi kameroiden edessä palattuaan sairaalasta.

Menot