fbpx
Uutiset

Presidentti Niinistö matkustaa New Yorkiin YK:n yleiskokouksen avajaisiin – Ohjelmassa myös Donald Trumpin isännöimä tilaisuus

Presidentti Sauli Niinistö matkustaa kuun lopulla New Yorkiin, jossa hän osallistuu YK:n 73. yleiskokouksen avajaisviikolle. Avajaisviikko on 23.–28. syyskuuta.

Matkan aikana presidentti Niinistö vierailee myös Washingtonissa.

Maanantaina Niinistö osallistuu Nelson Mandelan kunniaksi järjestettävään Nelson Mandela Peace Summit -juhlaistuntoon sekä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin isännöimälle vastaanotolle.

YK:n yleiskokouksessa presidentti toimii Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana. Kansallisen puheenvuoron Niinistö pitää YK:n yleiskokouksen avajaisissa tiistaina 25. syyskuuta.

Suomen valtuuskuntaan kuuluvat myös ulkoministeri Timo Soini, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.

Presidentti Niinistö puhuu tiistaina myös rauhanturvaamisen tulevaisuutta käsittelevässä korkean tason tapaamisessa, jota isännöi YK:n pääsihteeri António Guterres.

Lisäksi presidentti osallistuu YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin HeForShe-tapahtumaan, jonka vaikuttajaryhmään hän on kuulunut vuodesta 2015 lähtien.

Vaikuttajaryhmään kuuluvat ihmiset ovat sitoutuneet toimimaan sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi ja rohkaisemaan erityisesti miehiä ja poikia mukaan tasa-arvotyöhön.

Niinistö osallistuu viikon aikana myös Ranskan presidentti Emmanuel Macronin isännöimään ilmastonmuutoksen torjuntaa käsittelevään One Planet Summit -kokoukseen.

Menot