Uutiset

Presidentti Niinistö: On naiivia ajatella, että presidentti alkaisi muuttaa suomalaisten Nato-kantaa

Naantali
09.06.2018, 20:51

Kotimaa

Presidentti Sauli Niinistö ei ole innostunut roolista Nato-vankkureiden vetäjänä. Niinistön mukaan hän on kolmissa viime presidentinvaaleissa ilmaissut Nato-kantansa.
– Nyt pitäisi olla muuttamassa oma kanta ja heti perään suomalaisten kanta. Se on vähän naiivia ajattelua, hän sanoi medialle Naantalissa.
Nato-jäsenyys on jälleen ollut esillä kokoomuksen viikonlopun puoluekokouksessa, jossa puolue on puoltanut Nato-jäsenyyden hakemista lähivuosina.
Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb (kok.) arveli, että kansa seuraisi presidenttiä, jos tämä kääntyisi Nato-jäsenyyden kannalle.
Niinistö ei ole kannattanut Nato-jäsenyyden hakemista Suomen nykyisessä tilanteessa, mutta ei ole myöskään halunnut sulkea vaihtoehtoa täysin pois.
– Jos joku ajaa jotakin asiaa, niin hänen tai heidän pitäisi olla niin vahvoja, että he saavat sanomansa läpi ilman, että minun pitää muuttaa oma mielipiteeni ja sen jälkeen vaaditaan muuttamaan muidenkin mielipide. Eikö siinä ole jotain hassunkurista, Niinistö sivalsi.
Entisen kokoomusjohtaja Niinistön mukaan kokoomus on käynyt kolmet viime eduskuntavaalit samalla, nykyisen kaltaisella Nato-ohjelmalla.

”Ei hän ihan yksin pärjää vielä”

Presidenttipari aloitti lauantaina kesänviettonsa Naantalissa tervehtimällä kansalaisia venesatamassa. PresidenttiNiinistö ja puoliso Jenni Haukio saapuivat paikalle kaksin ilman poikavauvaansa ja jatkoivat illaksi konserttiin Naantalin kirkkoon.
Helmikuussa syntynyt vauva oli hoidossa, jota koskevaan kysymykseen Niinistö vastasi huumorilla.
– Joo, (on hoidossa), kun ei hän ihan yksin pärjää vielä eikä Lennustakaan siihen hommaan ole, Niinistö naurahti.
Jenni Haukion mukaan Aaro-vauva on mullistanut pariskunnan arjen kokonaan.
– Hän viihtyy varmasti yhtä hyvin kuin mekin, Haukio sanoi viitaten kesänviettoon Kultarannassa.
Kesäkuun puolivälissä Niinistö isännöi kuudetta kertaa Kultaranta-keskusteluita, joihin osallistuu muun muassa YK:n pääsihteeri Antonio Guterres.
Naantalissa sijaitseva Kultaranta on ollut presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic