Uutiset

Pressano taipui Cocksin käsittelyssä

Riihimäen Cocks avasi taipaleensa käsipallon EHF Challenge Cupissa mallikkaasti. Ensimmäinen osuus kaksiosaisesta kamppailusta italialaista Pallamano Pressanoa vastaan meni riihimäkeläisille maalein 30–24 (16–11). Jatkopaikka ratkeaa sunnuntaina kello 16 alkaen toisessa osaottelussa. Joukkueista toinen etenee 16 parhaan joukkoon yhteismaalimäärän perusteella.

Peli oli alusta loppuun Cocksin ja erityisesti Teemu Tammisen näytöstä. Tamminen teki sekä ensimmäisen että viimeisen maalin, ja näiden välissä kahdeksan muuta osumaa. Erityisesti Tammisen viimeisellä sekunnilla tekemä maali sai italialaisen veren kuohahtamaan. Välimerellinen torikokous toimitsijapöydän äärellä ei luvanne hyvää toiseenkaan osaotteluun.

– Ne (Pressano) pelasivat juuri kuten oli odotettavissa. Joukkue ja pelitapa oli sellainen, minkä kuvan olimme nauhoista saaneet, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki taustoitti.

– Meille tämä oli toinen peli peräkkäin, kun maaleja tuli inhimillinen määrä omiin, Kekki jatkoi.

Hyvä puolustus ja pääasiassa onnistunut maalivahtipeli olivat Cocksin vankat tukijalat. Toki Yevgen Umovist imuroi Kekin laskujen mukaan ainakin kolme liian helppoa heittoa, mutta vastapainoksi muun muassa kaksi torjuttua rangaistusheittoa takasivat vahdille synninpäästön.

Hyökkäyspään hurlumhei-vaihe toisaalta kirvoitti niin päävalmentajan kuin salintäyden yleisönkin huulilta pari rumaa sanaa.

– Ylilataus oli käsikosketeltavissa. Hyökkäystyöskentely oli jäykkää, ei mennyt ihan nappiin. Aikamoista, Kekki hymähti.

Kekin mainitsema ylilataus purkautui isompina virheinä lähinnä toisen jakson lopulla. Hyvin puolustetun ja kohtalaisen tehokkaasti hyökätyn avausjakson jälkeen ottelun toisella puoliskolla hosuttiin kuin hengenhädässä. Monta hukattua syöttöä ja paljon huonosti viimeisteltyjä hyökkäyksiä päästivät Pressanon hetkittäin peliin mukaan.

Pressanon päävalmentaja Branco Dumnic otti ajassa 40.22 aikalisän. Tuumaustuokion jälkeen kuuden maalin takamatka kaventui jo neljään, kunnes Cocks sai taas pariin otteeseen pelattua liukkaan laitahyökkääjän Antti Valon vapaaksi.

Pressanon aggressiivinen puolustus sai Cocksin tekemään virheitä. Ne päästivät vieraat vielä uudelleen neljän maalin päähän, kun aika pelikellossa hupeni hupenemistaan. Lopulta Antti Rogenbaumin ja Teemu Tammisen tahtomaalit viimeisellä minuutilla kasvattivat maalieroa lisää, mikä saattaa purkaa riihimäkeläisten kipsiä sunnuntain kamppailussa.

– Ei meillä pitäisi olla mitään hätää, sillä kuusi maalia on paljon kiinni ajettavaksi. Mutta pään on oltava kunnossa. Hyökkäyspeli on laitettava kuntoon, Kekki mietti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic