fbpx
Uutiset

Prinssi Charles: Kuningattaren poisjäänti ei ole nöyryytys

Prinssi Charlesin toimisto ilmoitti myöhään keskiviikkona, ettei prinssi pidä äitinsä, kuningatar Elisabetin kieltäytymistä saapua prinssin ja tämän morsiamen Camilla Parker Bowlesin siviilivihkimiseen nöyryytyksenä.

– Seremonia oli aina tarkoituskin viedä läpi matalalla profiililla. Kuningatar ja prinssi ovat keskustelleet tästä, ja prinssi on tyytyväinen järjestelyyn, sanoi prinssin toimiston edustaja uutistoimisto AFP:lle myöhään keskiviikkona.

Edustaja muistutti, että kuningatar ottaa osaa avioliiton siunaustilaisuuteen ja sekä sen jälkeen järjestettävään häävastaanottoon, jonka hän myös maksaa.

Kuningattaren tiedetään aiemmin paheksuneen poikansa seurustelua kertaalleen eronneen Parker Bowlesin kanssa. Tämä ei saa kuningattaren arvoa, kun Charlesista tulee kuningas, vaan hänestä tulee prinsessapuoliso. Charles ja Parker Bowles menevät naimisiin 8. huhtikuuta.

STT

Maailman vanhin parfyymitehdas löytyi Kyprokselta?

Kyproslaiset näyttävät olevan maailman ensimmäisiä parfyymitehtailijoita, ilmenee italialaisarkeologien tutkimuksista.

Italialaistutkijat ovat löytäneet Pyrgos-Mavrorakin arkeologisilta kaivauksilta kuopan, jossa yhä näkyy parfyymiruukkujen pyöreitä jälkiä.

– Tämä on 4 000 vuotta vanha. Epäilyksettä se on maailman vanhin parfyymin tuotantopaikka, julistaa kaivauksia johtava arkeologi Maria Rosaria Belgiorno.

Tutkijat ovat onnistuneet tallentamaan maailman vanhimpien tuoksujen aromeja savisten parfyymipullojen pohjilta, missä on yhä jäänteitä tuoksuöljyistä. Niiden perusteella voidaan päätellä, millaiset tuoksut sulostuttivat neljän vuosituhannen takaisia ihmisiä. Yllätykseksi ne eivät eroa kovinkaan paljon moderneista hajuvesistä.

– Haistelin tätä yhtä, ja ajattelin välittömästi: Pino Silvestre! hämmästelee Belgiorno viitaten moderniin myskintuoksuiseen parfyymiin.

Italialainen tutkimuslaitos on löytänyt muinaisista pulloista ainakin kanelin, laakerin, myrtin, aniksen ja bergamotin tuoksujen jäänteitä.

Muinaiset ihmiset käyttivät tuoksuja paitsi itsensä sulostukseksi, myös hautajaismenoissa.

– Yksi gramma tuoksuainetta saattoi olla arvoltaan moninkertaista kultaan verrattuna, Belgiorno vertaa.

Tuoksutehdas löytyi alueelta, jossa on ollut myös kuparinsulattamo sekä viinin ja oliiviöljyn puristamo. Alue sijaitsee noin 90 kilometriä luoteeseen Kyproksen pääkaupungista Nikosiasta.

STT, Reuters

Ozzyn pojalta vohkittiin jalokiviä

Rokkitähti Ozzy Osbournen perheellä piisaa huonoa tuuria. Nyt Ozzyn pojalta Jackilta varastettiin lentomatkalla jalokiviä 382 000 dollarin (noin 330 000 euroa) arvosta.

Jalokivet katosivat omille teilleen lentomatkalla Los Angelesista Lontooseen.

– Tällainen varkaus on hirveä asia. Olin saanut jalokivet lahjoina, 19-vuotias Jack päivitteli.

Osbournesin perheen temmellystä on seurattu sen nimeä kantavassa tosi-tv-sarjassa. Tv-ruudussa nähtiin, miten Jack ja hänen laulajasisarensa Kelly pärjäilivät huumevieroituksessa. Perheen äiti Sharon puolestaan joutui kamppailemaan syöpää vastaan.

Black Sabbathin solistina läpimurtonsa tehnyt Ozzy, 55, taas oli kuolla ajettuaan metsään mönkijällä. Pisteenä iin päälle rosvot murtautuivat äskettäin perheen Britannian-kartanoon ja kähvelsivät kahden miljoonan taalan jalokivet. Ozzy sai varkaat kiinni rysän päältä mutta jäi toiseksi painiottelussa voron kanssa.

STT, Reuters

Menot