fbpx
Uutiset

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustavat viimeisen kerran virallisesti kuningasperheen kanssa

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat asuneet poikansa Archien kanssa luksuskartanossa Kanadan länsirannikolla vuodenvaihteesta alkaen.
Sussexin herttuapari on päättänyt tehdä pesäeroa brittitabloid-lehtiin. Kuva: EPA

Herttuapari prinssi Harry ja Meghan edustavat tänään viimeistä kertaa virallisesti kuningasperheen kanssa. He osallistuvat Westminster Abbeyssa vuosittain pidettävään Commonwealth Service -tilaisuuteen.

Paikalla on Britannian kuningashuoneen jäsenten sekä pääministerin ohella kansainyhteisön 54 maan edustajat. Tilaisuus alkaa Suomen aikaa kello 17. Commonwealth Service on yleensä televisioitu laajasti ympäri maailman.

Kuningasperhe jää taakse kuun lopussa

Virallisesti herttuapari jättää kuninkaallisen sisäpiirin taakseen 31. maaliskuuta eikä enää tuon jälkeen hoida tehtäviä kuningatar Elisabetin nimissä. Buckinghamin palatsissa olevasta toimistostaan pariskunta luopuu 1. huhtikuuta.

Viime kuussa kerrottiin myös, että prinssi Harry ja herttuatar Meghan eivät enää jatkossa käytä kuninkaalliseen perheeseen viittaavaa termiä Sussex Royal.

He olivat aiemmin käyttäneet termiä suositulla Instagram-tilillään ja nettisivuillaan. Harry ja Meghan ovat myös tehneet kymmeniä tavaramerkkihakemuksia erinäisille tuotteille. Heidät tunnetaan kuitenkin jatkossakin Sussexin herttuaparina.

Pari ilmoitti päätöksestään jättää kuninkaalliset tehtävät loppiaisen jälkeen. Päätöksen myötä kuninkaallinen perhe sopi, että pariskunta ei käytä jatkossa HRH-titteliä eli heitä ei kutsuta enää kuninkaallisiksi korkeuksiksi.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat asuneet poikansa Archien kanssa luksuskartanossa Kanadan länsirannikolla vuodenvaihteesta alkaen.

Menot